Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Достигнућа

Светосавски конкурс

Датум: 31. Januar 2023 11:32 Категорија: Достигнућа

Награђена мултимедијална презентација на Светосавском конкурсу на тему "Мој крај у великом свету", аутор: Андреа Милошевић

Погледајте презенатацију кликом на слику испод:


 

Прочитај

Светосавски конкурс

Датум: 31. Januar 2023 11:10 Категорија: Достигнућа

Награђена мултимедијална презентација на Светосавском конкурсу на тему "Мој крај у великом свету", аутор: Ана Ђунисијевић

Погледајте презенатацију кликом на слику испод:
 

Прочитај

Трећи у округу

Датум: 16. Decembar 2022 08:15 Категорија: Достигнућа

На окружном првенству у баскету одржаном у Пожеги 15.12.2022. године мушка екипа наше школе (Никола Јевгенијевић 4/3, Александар Софијанић 4/3, Михаило Бјековић 4/3, Борис Станојевић 4/3, Михаило Тодоровић 4/3, Војислав Божовић 3/3, Стефан Антовић 3/3 и Вељко Вељовић 1/2) освојила је треће место на територији Златиборског округа. Такмичило се укупно девет екипа, а наше момке припремао је и на такмичење пратио њихов предметни наставник физичке културе - Милан Јаковљевић.

Прочитај

Никола Тесла из другог угла

Датум: 07. Decembar 2022 13:30 Категорија: Достигнућа

У понедељак, 5. децембра у нашој школи у послеподневним сатима матуранти једног гимназијског одељења и одељења електро струке имали су прилику да послушају занимљиво предавање о Николи Тесли и смеровима електроенергетика и мехатроника на Факултету техничких наука у Чачку.

Ова активност реализована је на основу уговора о пословно-техничкој сарадњи наше школе и Факултета техничких наука у Чачку. Ученике је у причу увео наставник групе предмета електро струке - Раденко Радичевић, а предавачи су били професори на горепоменутом факултету - Иван Милићевић и Мирослав Бјекић. О Тесли су говорили хронолошки, али са сасвим другачијим приступом, употпунивши причу занимљивим исечцима из филмова и серија о овом научнику. Ученицима је остављен и линк лабораторије где могу пронаћи свих тринаест епизода серије снимане осамдесетих година прошлог века, а ту су и вежбе и симулације које су професори радили и за које је приступ такође слободан за све заинтересоване ученике. 

Сарадња са чачанским факултетом се наставља и наши матуранти имаће прилику да тамо присуствују предавањима из електричних машина и на тај начин се стекну бољи увид шта све факултет нуди, али и чиме би могли да се баве након завршетка истог, као и која средњошколска знања би требало да усаврше да би положили квалификациони испит за упис на неки од смерова - електроенергетика и мехатроника. 

Прочитај

Окружно првенство у пливању

Датум: 25. Novembar 2022 11:56 Категорија: Достигнућа

На Окружном првенству у пливању које је одржано на градском базену у Ужицу наши ученици носиоци су најбољих резултата у више категорија:
  1. Симеуновић Надежда (прсно) ПРВО место и пласман на Републичко такмичење
  2. Ђајић Софија (прсно) ДРУГО место
  3. Тијана Недељковић (краул) ДРУГО место
  4. Матеја Јовановић (краул) ДРУГО место
  5. Драган Танасковић (леђно) ТРЕЋЕ место
  6. Стефан Антовић (леђно) ДРУГО место
  7. Небојша Луковић (краул) ДРУГО место
  8. Михаило Планојевић (краул) ТРЕЋЕ место
  9. Стефан Софијанић (прсно) ДРУГО место и
  10. Михаило Бјековић (краул) ДРУГО место.

Браво за упорну екипу и њиховог ментора - наставника Ранка Давидовића!

Прочитај

Окружно такмичење у стоном тенису

Датум: 03. Novembar 2022 11:53 Категорија: Достигнућа

На Окружном такмичењу у стоном тенису одржаном 02.11.2022. године у Спортској хали у Пожеги наши ученици су постигли запажене резултате.
Дарко Радовановић и Марко Пећинар су заузели друго место у екипној конкуренцији.
Андрија Деспотовић је у појединачној конкуренцији заузео треће место.
Наташа Радовановић и Марија Јовановић су биле треће у екипном пласману, а Марија Јовановић је заузела друго место у појединачном такмичењу.
Честитке на сјајном успеху нашој школској екипи!

Прочитај

Окружно такмичењe из Стрељаштва

Датум: 26. Oktobar 2022 12:13 Категорија: Достигнућа

Ученици СШ "Свети Ахилије": Тијана Недељковић, Нађа Јовичић, Александра Симеуновић,  Вељко Симеуновић, Андрија Десотoвић и Ђорђе Каљевић су 25.10.2022. године учествовали на Окружном такмичењу из Стрељаштва.Такмичење је одржано у Пољопривредној школи "Љубо Мићић" у Пожеги.
Мушка екипа освојила је друго место, а женска четврто. Екипу је предводио наставник физичке културе - Ранко Давидовић.

Честитамо младим спортистима и њиговом ментору!
 

Прочитај

Пословни изазов

Датум: 21. Oktobar 2022 11:36 Категорија: Достигнућа

Наше ученице Анђела Ђорђевић, Николина Недељковић, трећи разред и Анђела Стевановић и Зорана Николић, четврти разред образованог профила финансијски администратор, под менторством наставника Милуна Вукотића учествовале су на такмичењу Пословни изазов које је одржано у 19. октобра у Чачку.

На такмичењу је учествовало око 100 ученика из преко 15 различитих градова и 27 школа. Ученици су подељени у петочлане екипе тако да ни у једној екипи нису могла бити два ученика из исте школе, тако да се такмичила 21 екипа. Сви су имали исти задатак: да осмисле производ или услугу који би ученицима одржао концентрацију при учењу, сачине презентацију производа, попуне бизнис план. Оцењивао се сваки појединачни сегмент: идеја, садржај презентације и представљање производа, тимски рад ученика.

Ово је било веома значајно искуство за наше ученице, посебно јер су у екипи били ученици из различитих градова и свако је имао неко своје, другачије мишљење, учили су се уважавању других, тимском раду и самосталном решавању проблема.

Честитамо нашим такмичаркама и њиховом ментору!

Прочитај

Још једно признање

Датум: 07. Jun 2022 13:36 Категорија: Достигнућа

С поносом вас обавештавамо да је на предлог Српске књижевне задруге наша школа потписала приступницу и постала њен члан. Школа ће се, у циљу очувања највиших вредности нашег идентитета – писма, језика, традиције и културе; укључити у акцију „Повратак читању и ћирилици“ коју је Задруга покренула пре две године 
Поред основне делатности – издаваштва, Задруга је у свом оснивачком акту из 1892. године,  дефинисана и као просветно-културна и научна установа, тако да је све до Првог светског рата била под ингеренцијом Министарства просвете, а све школе у Србији биле су њени чланови.
Задруга је и данас окренута српским школама, са намером да својим угледом и ауторитетом подстакне младе људе да негују културу сећања и чувања највиших вредности: српске традиције и културе. Са друге стране,  младалачка енергија ученика неопходна је Српској књижевној задрузи да у новом, дугачијем времену, сачува своју изворну мисију у српској култури. 

Прочитај

Песмом до звезда

Датум: 02. Jun 2022 08:38 Категорија: Достигнућа

Песма наше ученице Наталије Недељковић уврштена је у зборник поезије "Шраф 8" 2022. који ће бити објављен у другој половини јуна месеца. На конкурсу су учешће узели аутори са територије целе Србије свих узраста.
Наталија се бави писањем поезије још од седмог разреда основне школе и до сада је комплетирала неких седамдесет песама, које су врло зреле, чак и у том узрасту од тринаест-четрнаест година колико је имала када је почела да пише. Она припрема и самосталну збирку која ће, надамо се, у ближој будућности угледати светлост дана.
Посве је необична, уметничка душа, музикална и песнички надахнута, члан је Библиотечке секције, учесник у разним програмима културног садржаја, аутор радова на школском блогу и одличан ученик гимназије СШ "Свети Ахилије" Ариље. За матурски рад обрадила је тему "Средњовековни мотиви у роману 'Доротеј' Добрила Ненадића којој се врло предано посветила. Планира да студира високу ИЦТ школу, смер за информационе технологије.

Ово је велики успех за Наталију! Од срца јој честитамо!

Прочитај