Најуспешнији у школској 2023/24. години

Датум: 26. Jun 2024 12:45 Категорија: Достигнућа

Средња школа "Свети Ахилије" колевка је многих успешних ученика, а у школској 2023/24. години, међу њима су се посебно истакли ученици који су се пласирали на Републичка такмичењу из разних области: Михаило Шојић, 2. разред модног кројача (текстилство), Тамара Милијановић, 4. разред финансијског администратора (пословна економија),Милица Димитријевић, 4. разред гимназије, Сара Аћимовић, 4. разред гимназије (енглески језик), Милица Митровић, 2. разред гимназије (Књижевна олимпијада) и Војин Масларевић, 2. разред гимназије (физика).
Михаило Шојић има и изузетан цртачки таленат, учесник је на ликовним конкурсима и радио је на пројекту Библиотечке секције као илустратор Речника речи и израза из ариљског краја, који ускоро очекујемо у издању народне библиотеке "Добрило Ненадић".
Тамара Милијановић, одговорна и изузетно надарена за економију,интересовање је показала и за ваннаставне активности учешћем на фото-конкурсу Разгледница из школске библиотеке. На студијама ће своја знања даље надоградити и ослободили се треме која ју је спречила да на Републичком такмичењу освоји и неко место, иако је на Региону остварила најбољи успех.
Милица Димитријевић, са освојених 28 од укупно 30 бодова на Окружном такмичењу из историје, пласирала се на Републички ниво. Њен рад и залагање, уверени смо, доћи ће до изражаја наредне године када ће и на Републичком нивоу такмичења остварити резултат.
О Сари Аћимовић и њеним даровима већ смо писали у претходном броју Годишњака и она је наставила да блиста освојеним 2. местом на Окружном и 4. на Републичком такмичењу из енглеског.
Посебно треба истаћи Милицу Митровић и Војина Масларевића, као освајаче места на Републичком новој такмичења.
Милица је смерна, повучена, веома одговорна, прецизна, лепо васпитана. Воли природне науке и српски језик. И поред изузетних успеха из српског језика: 1. места у првом разреду и 2. места у другом разреду на Републичком такмичењу из Књижевне олимпијаде, 1. места на Окружном такмичењу из српског језика, планира ипак да студира медицину. Увек одмерено, мудро и разборито, другачије се од ње и не би могло очекивати. Како је у конкуренцију од неколико стотина такмичара, лагано и промишљено, сасвим неприметно успела да досегне до самог врха, уверени смо са ће са истом таквом лакоћом савладати и све даље изазове у учењу, јер рад и посвећеност не могу остати ускраћени резултата. Милица много воли да црта и то је за њу неки вид релаксације. Такође је, као Михаило, радила на илустровању Речника речи и израза из ариљског краја, а активна је и у креативним моментима на редовним часовима и у оквиру изборних предмета.
Војин, првопласирани на Окружном и трећепласирани на Републичком такмичењу из физике, али једини са округа који је у тој категорију освојио неко од прва три места, врло је вредан, весео, дружељубив, добар човек. Свима је приступачан и свуда стиже, све решава са лакоћом и успешно.
Поносни смо на наше ученике, школу и наставнике који су препознали ове таленте, развили их и усмерили.