Најблиставија у генерацији

Датум: 24. Jun 2024 08:31 Категорија: Достигнућа

За ученика генерације школске 2023/24. године без конкуренције и једногласно проглашена је Душица Велимировић, ученица гиманзије.

Учесница бројних такмичења
, међу којима су најистакнутија: Окружно такмичење из математике и "Мислиша", Окружно и Републичко такмичење из биологије.
Како каже, најдражи успех јој је запажен резултат на Републичком такмичењу из биологије.
Душица је полазница више семинара у ИС Петница из хемије и биомедицине.
На питање да ли би нешто урадила другачије када би се вратила на завршетак основног школовања и поново стала пред листу жеља за упис, одговорила је: Да вратим време поново бих уписала гимназију у Ариљу, јер сматрам да је наставни кадар адекватан да пренесе знања, такође атмосфера у школи је јако добра, приступачност професора ученицима такође.

За свакога од нас, поред талента, труда и рада, увек је важно да имамо подршку најдражих, па је тако и за Душицу најбитнија била подршка оца, који је био уз њу од првог разреда основне школе и у свему. Највише на мој развој је утицао мој тата: једном кратком и искреном реченицом одала му је велику захвалност.

У најлепшем сећању из школе ће јој остати стечена знања, пријатељства за цео живот, одласци на екскурзије и излете... 

Душица планира да студира фармацију.

Будућим генерацијама поручила је: 

Нема потребе да одлазите из свог града у друга места да бисте уписали средње школе, јер средња школа у Ариљу нуди добре могућности за стицање квалитетног знања.