Дај ми реч да је насликам

Датум: 18. April 2024 10:12 Категорија: Новости

На прошлогодишњем ликовном конкурсу ОШ „Свети Сава“ Шабац „Дај ми реч да је насликам“ за ученике који се образују по ИОП-у, учешће су узели наши ученици Михајло Шојић, Драгана Ивановић, Сара Врањевац и Нина Тановић. Ових дана у школу пристигле су мајице и захвалнице за њихов рад, а захвалница је додељена и библиотекару за допринос у реализацији конурса.
 
Овај конкурс је први пут покренут 2021. године када га је подржала Јасминка Петровић чије приче су ученицима послужиле као мотив за сликање. Призната књижевница је отворила изложбу дечијих радова у Библиотеци шабачкој 02. априла на Међународни дан особа са аутизмом и Светски дан дечије књиге. Тада је на конкурс пристигло 228 радова, а већ наредне, 2022. године, скоро 300 учесника када је конкурс подржао дечији признати писац Дејан Алексић. Претходне године мотив за сликање деца су пронашла у причи Душка Радовића "Крокодокодил" која је постављена као позоришна представа, што је допринело да се на изложби нађе рекордних 365 дечијих радова.
 
Позивамо све ученике наше школе који наставу похађају по ИОП-у да и ове године узму учешће на конкурсу и донесу у библиотеку своје ликовне радове на тему "Плава планета на крају света" чији текст је посебно написан за овај конкурс.  Ова драмска игра учи нас безусловној љубави и прихватању различитости, а један од главних ликова је невербални дечак Симеон који има аутизам.