Књижевна олимпијада у Ариљу

Датум: 12. April 2024 10:48 Категорија: Достигнућа

Ове године, дана 17. марта, нашој школи припала је част, али и велико задовољство да угости такмичаре средњих школа округа и њихове менторе на Регионалном такмичењу "Књижевна олимпијада".
Од укупно 106 ученика из свих средњих школа Златиборског округа, њих 50 је освојило неко од прва три места, а од тога 14 изборило пласман на Републичко такмичење са постигнутим резултатом најмање 18 од укупно 20 бодова.

Наше ученице Василија Симеуновић, 3. разред гимназије и Сара Аћимовић, 4. разред гимназије освојиле су 3. места, док је Милица Митровић, 2. разред гимназије, освојила прво место.
Милица је као првопласирана са 19 бодова изборила и пролазак на Републичко такмичење.

Након такмичења колеге србисти посетили су легат Добрила Ненадића где су их дочекале Петкана Ненадић, супруга почившег писца и Славица Јовашевић, запослена у легату. Поред тога што су могли да чују до тада незнане занимљивости о пишчевом животу и виде предмете којима се користио у раду и стварању књижевних дела, гости су имали прилику и да разговарају са госпођом Петканом, што им је причинило посебно задовољство. 

Учесници и њихови ментори истакли су изузетну организацију такмичења, са нагласком на пријатној атмосфери у коју би се и наредних година вратили, а домаћини, свесрдно захвални, ради су да наново угосте љубазне госте на путу ка јачању сарадње и заједничком циљу напретка ученика и њиховом подстреку. 
Искрене честитке награђеним ученицима и њиховим менторима! Посебне похвале за Милицу, Василију и Сару и њихове наставнице српског језика и књижевности Славку Петровић и Јелену Коризму.