Из Ариља у Европу

Датум: 25. Mart 2024 09:25 Категорија: Новости

Поетски глас најдаље се чује и сав свет га разуме јер греје душу, а многе руке, многи гласи кад се сложе, све се може, стихови се множе.

Март као месец поезије, месец када се обележава Светски дан поезије, али и Дан европских аутора, ученици ОШ "Стеван Чоловић" и СШ "Свети Ахилије" Ариље зачинили су својим песничким стваралаштвом кроз дражесну симфонију међ полицама пуним књига школске библиотеке средње школе. Библиотекари Анђелка Ковачевић и Ана Кратовац заједно са наставником српског језика и књижевности — Славком Петровић осмелиле су ученике на овај узвишени подвиг и откриле им тајне лепоте читања поезије и стихотворења.

Своју ауторску поезију казивали су основношколци Магдалена Теофиловић и Јован Милутиновић уз подршку својих вршњака Лане Тодоровић и Јоване Станишић, и средњошколци: Марија Јовановић и Невена Недељковић, док нам је доживљај песништва Немање Ђорђевића пренео његов друг из разреда — Стефан Антовић.

Наставник Славка Петровић и библиотекари Ана Кратовац и Анђелка Ковачевић отворили су ово угодно песничко путовање казивајући своје и преузете мисли о поезији, песницима и песништву, а сусрет је забележен у низу фотографија и видео снимака захваљујући Ђурђи Петровић, увек вредном и спремном стручном сараднику у СШ "Свети Ахилије" Ариље.

Видео снимке са сусрета погледајте овде: видео 1, видео 2, видео 3видео 4, видео 5видео 6