ЧИТАЈМО ГЛАСНО

Датум: 29. Februar 2024 09:23 Категорија: Новости

Дана 28. фебруара звона и прапорци беху утихнути звуком речи књиге, речју оних правих вредности и лепотом завичаја.

Национални дан књиге био је повод да се у сагласју чују основци и средњошколци, и да громко одзвања целом земљом колико је велики наш Дибрило Ненадић. Роман Дивље звезде оживели су Маша Бјекић, Магдалена Теофиловић, Јана Јовановић, Магдалина Несторовић из ОШ "Стеван Чоловић" и

 Иван Жунић, Велимир Вељовић, Јована Дмитровић, Милан Радосављевић и Андреа Милошевић из СШ "Свети Ахилије" Ариље, а потом је настала фузија са врелим шпанским ритмовима коју су средњошколце представили читањем сцене 5 из необјављеног Добриловог Реситала који представља дијалошки приказ песничког стваралаштва генерације '27 којој је припадао један од највећих шпанских песника - Федерико Гарсија Лорка.

 За сав тај велелепни звучни угођај заслужне су библиотекарке основне и средње школе Анђелка Ковачевић и Ана Кратовац, као и наставница српског језика у ОШ "Стеван Чоловић" —Славица Ристивојевић.
Ученица Александра Павловић (СШ "Свети Ахилије" Ариље) потрудила се да те угодне трене и овековечи у виду низа видео записа и фотографија, а читав догађај испратила су одељења шестог и осмог разреда.

Верујемо да ће овакви сусрети постати традиција и да ће се књига успећу и остати високо на месту које заслужује. 

Видео снимке можете погледати овде.