Савиндан 2023/2024.

Датум: 31. Januar 2024 09:10 Категорија: Новости

И ове године у нашој школи свечано је прослављен Савиндан. Гимназијско одељење матураната (IV3), заједно са својим разредним старешином Надом Стевановић, било је домаћин славе.
После освећења славског колача и поздравних речи директора, уследило је извођење химне уз пропратни програм који је приредила проф. српског језика и књижевности Славка Петровић са одабраним ученицима четвртог и трећег разреда гимназије. Улогу водитеља преузели су матуранти – Ђурђина Миливојевић, Ања Николић, Стефан Антовић, као и ученице трећег разреда Маша Вуковић и Ленка Бошњаковић.
Подсетили смо се кога славимо и зашто га славимо, шта нам ваља чинити како бисмо се и даље звали потомцима Светога Саве, како се треба односити према наслеђу, култури и језику. Прочитана је песма „Слава љубави“ која је представљала окосницу програма, а коју је написао наш ученик четвртог разреда гимназије Немања Ђорђевић.
Уследило је уручење награда у виду ваучера ученицима који су учествовали на Савинданском конкурсу на тему ,,Исечак из школског живота“.
У категорији израде видео-записа, тј. краћег филма, додељене су три награде за рад у групи. Добитници су: Ђурђина Миливојевић и Огњен Луковић из четвртог разреда гимназије; Невена Недељковић, Јана Мојсиловић и Ленка Бошњаковић из трећег разреда; Александра Симеуновић и Николина Радовановић , такође из трећег разреда гимназије.
У категорији најбоље приче , под називом ,,Паника“ награду је добила Тамара Поклопић, ученица трећег разреда гимназије.
Награда је додељена и нашем матуранту Немањи Ђорђевићу за оригиналну песму која је снагом речи и мелодијом која извире из таквог склопа, дубоко тронула сваког од присутних и лепотом подсетила на чувену библијску Песму над песмама.
 
(део из Немањине песме) :
 
….Уколико те хиљаде воле, међу њима сам.
Ако те само једна особа воли, тај сам,
а ако нема ко да те воли, знај да мене нема…
 
Славски колач за наредну годину преузели су ученици гимназије, садашње одељење III3 са раз. старешином Славком Петровић.
 
Видимо се следеће године!