Предавање о безбедности у саобраћају

Датум: 27. Oktobar 2023 08:30 Категорија: Новости

У уторак - 25. октобра у посету су нам долазили Представници Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, заједно са Удружењем параплегичара Златиборског округа и Удружењем "И ми смо људи" у оквиру пројекта Академија "Још увек возим" и поновили предавање о безбедности у саобраћају које су први пут одржали у априлу месецу, са циљем да што више младих упознају о последицама несавесне вожње и тиме дају свој допринос како би се број саобраћајних незгода и повређених у истим континуирано смањивао.
Циљна група предавања управо стога и јесу ученици средњошколског узраста који тек постају активни возачи.
Увод
је направила Жана Рајковић, наша ведра и харизматична Ариљка, некада успешна рукометашица којој је ујед крпеља променио живот, али Жана није посустала, и даље се бави спортом и увек гледа напред. Она је оснивач удружења "И ми смо људи" особа са инвалидитетом, које има за циљ побољшање квалитета живота тих људи и организције како дружења, тако и спортских такмичења и др.
Жана је упознала присутне са осталим предавачима, а затим је Кристина Грбовић испричала своју потресну и емотивну животну причу, како је услед непжње доспела до инвалидских колица. Приказан је и видео снимак о момку који је због пребрзе вожње мотором дошао у исто стање,а своју причу изнео је и најмлађи члан удружења, двадесетогодишњи Вељко. Уз помоћ посебних наочара изведена је симулација вожње у алкохолисаном стању и вожње под десјтвом наркотика. 
Предавачи су оставили снажну поруку да одјекује у глави свакога ко крене да вози:
Чувај се и вози опрезно, јер неко те воли!