Прва три места нама у руке

Датум: 06. Oktobar 2023 08:30 Категорија: Достигнућа

Тo је био дан за победнике! Средња школа "Свети Ахилије" Ариље освојила је ПРВО, ДРУГО И ТРЕЋЕ МЕСТО на такмичењу регионалног нивоа Пословни изазов, које је 4. октобра одржано у Чачку.

Узели смо учешће са 4 ученика (Николина Недељковић, Тамара Милијановић и Анђела Ђорђевић - 4. разред и Јована Дмитровић - 3. разред образовног профила финансијски администратор), а освојили сва 3 прва места. Један од главних одговорних за ове успехе, поред изванредно талентованих и мотивисаних ученика јесте и њихов ментор – наставник економске групе предмета – Милун Вукотић

Реч је о такмичењу које има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело.

Сви учесници подељени су у 22 тима од по 5 ученика, а задатак им је био да осмисле и представе производ или услугу и сачине бизнис план на тему Како мотивисати младу особу да остане у месту свог рођења?

Првонаграђени тим, чији је члан била наша Јована Дмитровић, осмислио је Министарство "Млади за младе" које би поседовало апликацију за повезивање незапослених младих и послодаваца. Покривали би неколико градова Србије са акцентом на оживљавању мањих средина оснивањем Клуба читалаца, клуба обожавалаца музике и сл. Циљ би био задовољење потреба младих, њихово повезивање и проналажење запослења.

Друго место припало је тиму чији је део била Анђела Ђорђевић, а тим Николине Недељковић заузео је треће место

Ученице су се пласирале на Републичко такмичење које ће се у јануару 2024. године одржати у Београду.

Ови успеси доказ су колико имамо изванредне наставнике и додатна су мотивација младима да остану у месту свог рођења. Поносимо се нашом школом, наставницима и ученицима!