Европски дан језика

Датум: 26. Septembar 2023 10:12 Категорија: Новости

И ове године септембар смо обележили низом активности у славу величанствености, богатства и значаја језика за постојање идентитета једног народа, поштовање различитости и неговање културних вредности.
Заједничким радом ученици, наставници матерњег и страних језика, и библиотекар прикључила су се прослави обележавања Европског дана језика и показали одакле потичу, истакли посебност свог језика, али су упознали и друге језике и културе. Чули смо како звуче разни језици, препоручивали књиге и музику на енглеском језику, издвајали цитате великих умова, говорили о пореклу разних језика, и све зачинили симулацијом енглеске чајанке и колачићима са ђумбиром.

У активностима су поред наставника: Јелене Божовић и Славке Петровић, библиотекара - Ане Кратовац, учествовали следећи ученици: Богдан Чекеревац, као водитељ програма; Никола Каљевић (о дану језика), Василија Симеуновић (о књизи Сенка ветра), Тамара Поклопић, Нађа Василић и Надежда Симеуновић (о музици која их надахњује), Љиљана Борисављевић (прича о чају), Лана Вукоје и Милица Стојковић (рецепт за колаче), Софија Ђајић и Огњен Петровић (асоцијације), Тијана Пјевовић (квиз о језицима), Тамара Милијановић и Сара Кувеља (о градовима), Александра Симеуновић и Николина Радовановић (помоћ у организацији). 

Догађају се прикључила и наша бивша ученица Милица Костић, која је за ову прилику снимила посебан видео где на немачком језику говори о нашој школи и импулсу који јој је даровала да оде на мастер студије у Немачку и тамо оствари високе успехе.

Колико језика говориш, толико људи вредиш! (латинска изрека)