Наши светионици у свету

Датум: 15. Septembar 2023 13:04 Категорија: Новости

Данас је у трећем разреду гимназије гост била Милица Костић, наша некадашња гимназијалка, касније студент политичких наука у Београду.
Милица је мастер студије друштвених наука завршила у НемачкојТечно говори немачки, енглески и шпански језик, а започела је и учење кинеског језика. Тренутно живи и ради у Немачкој. Партиципант је на различитим пројектима из области друштвених наука и члан различитих удружења за културну сарадњу.
Ова веома успешна млада девојка истакла је значај средње школе, односно ваннаставних активности, за њен будући развој и напредак.
Посебно се, са великом радошћу подсетила секције радио аматера, драмске секције и бројних активности у Ученичком парламенту. Охрабрила је ученике да се осмеле и закораче у истраживачки рад ван школске клупе јер се на тај начин осамостаљују, стичу самопоудање и разне вештине потребне у будућем друштвеном и професионалном животу.
Са Милицом ћемо се поново дружити путем видеа 26. септембра када обележавамо Међународни дан језика. Поносни смо што јој је наша школа била прва степеница на путу ка успеху.