Општинско такмичење из историје

Датум: 11. Mart 2023 19:00 Категорија: Достигнућа

Општинско такмичење из историје одржано је 11. марта 2023. године у нашој школи, а учешће је узело чак 18 ученика.
Ученици су остварили запажене резултате, а наша школа имаће представницу на Окружном такмичењу у Ужицу – Димитријевић Милицу. Милица је освојила 27 од максималних 30 бодова. Честитке Милици и пуно среће у Ужицу!
Одељење гимназије I3 (разредни старешина Коризма Јелена) представљало је пет ученика, а најбољи резултат остварио је Радојичић Лука (19/30). Ичелић Огњен је био други са 14/30 бодова, а Вања Вићовић је освојила 11/30. Нажалост, и поред доброг Лукиног резултата, потребан број бодова за Окружно такмичење био је 24.
Одељење гимназије II3 (разредни старешина Петровић Славка) представљала су три ученика, а највише бодова имао је Танасковић Драган (20/30). Одлични су били и Поклопић Тамара и Василијевић Душан, са по 17/30 бодова. Нажалост, услед истих пропозиција као и за прву годину, остали су без пласмана на Окружно такмичење.
Одељење гимназије III3 (разредни старешина Стевановић Нада) представљала су три ученика, најуспешнија је била Димитријевић Милица са 27/30 бодова, чиме се пласирала на Окружно такмичење. Аћимовић Сара освојила је 19/30 бодова, док је Јојић Игор остао на 11/30.
Одељења гимназије IV3 и IV4 (разредне старешине Софијанић Сања и Рајевић Вера) представљало је укупно три ученика, а најуспешнија је била Зимоњић Сара (20/30). Добар резултат су постигли и Станојевић Борис (19/30) и Врањевац Давид (13/30). Нажалост, четврта година није остварила пласман на Окружно такмичење.
Наша школа имала је и ученике из стручних смерова и то одељења финансијског администратора II2 (разредни старешина Врањевац Наташа) и електротехничара енергетике (разредни старешина Давидовић Ранко). Најуспешнија је била Врањевац Нађа са освојених 11 бодова, али без пролаза на Окружно такмичење.
 
Такмичење је организовало Друштво историчара Србије „Стојан Новаковић“, а технички организатор такмичења у школи био је предметни наставник Богићевић Душко.