Савиндан 2023.

Датум: 30. Januar 2023 08:18 Категорија: Новости

Прослава Савиндана уприличена је и у нашој школи. Домаћини су били ученици електро струке, одељење IV6 са својим разредним старешином Душком Богићевићем.
После химне, освећења и резања славског колача, те поздравних речи дирктора школе, изведен је рецитал који је са својим ученицама Саром Зимоњић и Емилијом Иконић припремила проф. српског језика и књижевности Весна Аћимовић. У тишини и свечаном миру, у сјајној интерпретацији наших матуранткиња , одзвањале су и гађале нас речи младог књижевника Милана Ружића који позива на оданост писму, језику и наслеђу, а то је уједно Савин и мора бити и наш пут.
Уследило је уручење награда у виду ваучера ученицима који су учествовали на Светосавском конкурсу. Награђене су ученице првог разреда гимназије - Андреа Милошевић и Ана Ђунисијевић за израду најбољих мултимедијалних презентација на тему ,,Мој крај у великом свету“. У категорији оплемењивања школског простора награду је добило више ученика: Татјана Радовић III3, Тамара Поклопић II3, Софија Ђајић II3 и Исидора Симеуновић I3.
Славски колач за следећу годину преузели су ученици гимназије, одељење III3 са разредним старешином Надом Стевановић.
Са жељом да у бројнијем саставу врлине гајимо, знање градимо и слогу стварамо - идемо у сусрет следећем Савиндану.

Славка Петровић