Посета Агрономског факултета

Датум: 22. Decembar 2022 09:16 Категорија: Новости

Двадест првог децембарског дана у посети нашој школи биле су представнице Агрономског факултета у Чачку Универзитета у Крагујевцу: Мирјана Радовановић, предавач на предметима технологија уља и технологија шећера; и Весна Ђуровић, предавач на микробиологији.
Врло енергично и језгровото представиле су програме: прехрамбена технологија, воћарство, виноградарство и зоотехника, од којих сви трају четири године осим зоотехнике, где су студије три године. Након свих завршених програма, могуће је уписати и мастер студије на истом факултету.
Предност студирања у Чачку су мањи трошкови становања, мање групе на вежбама и самим тим садржајнији рад и већа комуникација са ментором, а сам Агрономски факултет, поред тога што за све бруцоше обезбеђује буџетско место (а самим тим и могућност коришћења студенатског кредита), садржајна предавања и изванредно опремљене лабораторије за вежбе, а нуди и бесплатну припремну наставу уживо или онлајн од маја месеца сваке суботе, при чему вас не обавезује на упис овог факултета, даје примере пријемних испита на свом сајту, а уколико се одлучите да баш тамо студирате бићете презадовољни са пуно практичног рада у лабораторији и на терену: у чипсари Чачак, Swisslion Такову, Будимци у Позеги и др. где се после завршених студија студенти махом и запошљавају. Поред тога Агрономски факултет има врло активан Студентски парламент, па се редовно организују агрономијада, хуманитарне и спортске акције; има добру сарадњу са другим факултетима у земљи и иностранству и нуди могућност размене студената преко Erasmus Mundus програма, те наши студентима могу једну годину провести и у иностранству и стећи бројна корисна искуства. Факултет је и домаћин међународне конференције студената сваке друге године, што је врло значајно јер ретко који факултет нуди конференције за студенте, углавном је то за професоре. 
Здравствено безбедна храна је будућност, поручиле су наше гошће. Било је задовољство бити њихов домаћин. Верујемо да ћемо и убудуће имати врло лепу сарадњу, посебно јер је један наш Ариљац - др Милан Николић, професор на горепоменутом факултету.