Студије у Русији

Датум: 15. Decembar 2022 08:37 Категорија: Новости

Представник Руског дома - господин Воислав Илић у четвртак и петак - 8. и 9. децембра, говорио је у матурантским одељењима о могућностима бесплатног студирања у Русији за наше држављане за које Руски дом нуди могућност годинама уназад.

Овај конкурс сваке године објављују Министарство науке и високог образовања Русије и Росотрудничество за држављане Републике Србије, Босне и Херцеговине, Републике Црне Горе, Републике Северне Македоније, Републике Словеније, Републике Хрватске и сународника са сталним боравком на територији наведених држава, а важи за високообразовне установе у Руској Федерацији о трошку федералног буџета.

 

Студенти имају могућност да:

 

  • Наставе школовање одмах након завршетка претходног степена образовања (средња школа, гимназија, виша школа, факултет)

  • Студирају бесплатно

  • Добијају стипендију без обзира на академски успех

  • Буду смештени у студентском дому

 

Страни држављани који не владају добро руским језиком имају право и на обуку на припремним одељењима или припремним факултетима државних образовних институција.

Ово је још једна од низа могућности за које се ученици могу одлучити након средњошколског образовања и корисно је да знају буду упућени какве све опције постоје у складу са њиховим жељама и могућностима.
Врата средње школе "Свети Ахилије" отворена су за сарадњу са свим високообразовним институцијама, што и показује годинама уназад, а колико је ученик који одавде изађе оформљена личност и колико је савладао вештине самосталног учења и истраживања - најбоље показују њихови резултати.