Знањем до звезда

Датум: 13. Decembar 2022 11:07 Категорија: Новости

Сара Симеуновић, ученица генерације СШ "Свети Ахилије" Ариље академске 2021-22. године одабрана је за учешће у програму “Агриф Амбасадори” на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, који је уписала без полагања пријемног испита, на основу постигнутих резултата током средњошколског образовања и освојеног првог места на Републичком такмичењу из биологије. "Агриф Амбасадори" представља једногодишњи програм интензивног каријерног развоја и усавршавања “меких” вештина студената Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Број пријављених студената надмашио је сва очекивања, те су процесом селекције одабрани најбољи кандидати – њих 33. У овом програму студенти ће имати прилику да присуствују радионицама у Центру за каријерни развој студената Агриф-а, које су креирани према њиховим потребама, као и да учествују у раду самог факултета, у виду представљања факултета матурантима средњих школа, као и учешћем на конгресима, научним скуповима и другим догађајима на којима факултет узима учешће.
“Агриф Амбасадори” је први програм ове врсте на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду и координаторке Вања Ковачевић и Анђела Марчетић истичу да су поносне на све полазнике и њихову велику амбицију и мотивацију.
Након празника планирају и посету нашој школи, а са њима ће доћи и наша Сара да садашњим матурантима представи свој факултет и све предности и прилике које пружа својим студентима.
Ускоро ћемо имати прилику и да гледамо Сару на телевизији “BrainzTV” која редовно проналази и истиче младе таленте у свету науке.
Ми смо мала школа, али образујемо велике људе. Саро, поносни смо на тебе!