Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Никола Тесла из другог угла

Датум: 07. Decembar 2022 13:30 Категорија: Достигнућа

У понедељак, 5. децембра у нашој школи у послеподневним сатима матуранти једног гимназијског одељења и одељења електро струке имали су прилику да послушају занимљиво предавање о Николи Тесли и смеровима електроенергетика и мехатроника на Факултету техничких наука у Чачку.

Ова активност реализована је на основу уговора о пословно-техничкој сарадњи наше школе и Факултета техничких наука у Чачку. Ученике је у причу увео наставник групе предмета електро струке - Раденко Радичевић, а предавачи су били професори на горепоменутом факултету - Иван Милићевић и Мирослав Бјекић. О Тесли су говорили хронолошки, али са сасвим другачијим приступом, употпунивши причу занимљивим исечцима из филмова и серија о овом научнику. Ученицима је остављен и линк лабораторије где могу пронаћи свих тринаест епизода серије снимане осамдесетих година прошлог века, а ту су и вежбе и симулације које су професори радили и за које је приступ такође слободан за све заинтересоване ученике. 

Сарадња са чачанским факултетом се наставља и наши матуранти имаће прилику да тамо присуствују предавањима из електричних машина и на тај начин се стекну бољи увид шта све факултет нуди, али и чиме би могли да се баве након завршетка истог, као и која средњошколска знања би требало да усаврше да би положили квалификациони испит за упис на неки од смерова - електроенергетика и мехатроника.