Стогодишњица рођења Душана Радовића

Датум: 05. Decembar 2022 11:08 Категорија: Новости

У петак, 2. децембра, иницијативом библиотекара - Ане Кратовац, а у сарадњи са наставницима српског језика и књижевности: Славком Петровић, Јеленом Коризмом и Весном Аћимовић; и наставником ликовне културе - Сањом Софијанић, у нашој школи обележена је стогодишњица рођења Душана Радовића. 
Ученице Невена Недељковић и Исидора Симеуновић урадиле су цртеже писца који ће уз пригодне цитате бити изложени да трајно красе кабинет српског језика и књижевности. 
Татјана Радовић, можда не сасвим случајно презимењакиња великог песника, кроз рецитал и присећање на Душка, одељењу је понудила "Рецепт за срећу", а Марија Јовановић, Хелена Кокотовић, Вања Вићовић, Илија Котлајић, Ђурђина Ненадић, Ана Ђунисијевић, Нађа Јовичић, Андреа Милошевић, Валентина Василијевић израдили су презентације и приказали занимљивости из биографије овог изразито скромног, а толико у једноставности узвишеног писца.
Цело одељење првог разреда гимназије и гости из другог разреда учествовали су у радионици "Душков афоризам на длану" где је свако имао задатак да исцрта своју шаку на хартији у боји и на длан напише омиљени афоризам Душка Радовића. Копија Исидориног и Невениног цртежа заједно са радовима насталим у радионици изложени су у холу школе у огласном простору испред библиотеке.
Ово је наша мала захвалност за сво поштовање које је Душко деци за живота дао.