Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Стогодишњица рођења Душана Радовића

Датум: 05. Decembar 2022 11:08 Категорија: Новости

У петак, 2. децембра, иницијативом библиотекара - Ане Кратовац, а у сарадњи са наставницима српског језика и књижевности: Славком Петровић, Јеленом Коризмом и Весном Аћимовић; и наставником ликовне културе - Сањом Софијанић, у нашој школи обележена је стогодишњица рођења Душана Радовића. 
Ученице Невена Недељковић и Исидора Симеуновић урадиле су цртеже писца који ће уз пригодне цитате бити изложени да трајно красе кабинет српског језика и књижевности. 
Татјана Радовић, можда не сасвим случајно презимењакиња великог песника, кроз рецитал и присећање на Душка, одељењу је понудила "Рецепт за срећу", а Марија Јовановић, Хелена Кокотовић, Вања Вићовић, Илија Котлајић, Ђурђина Ненадић, Ана Ђунисијевић, Нађа Јовичић, Андреа Милошевић, Валентина Василијевић израдили су презентације и приказали занимљивости из биографије овог изразито скромног, а толико у једноставности узвишеног писца.
Цело одељење првог разреда гимназије и гости из другог разреда учествовали су у радионици "Душков афоризам на длану" где је свако имао задатак да исцрта своју шаку на хартији у боји и на длан напише омиљени афоризам Душка Радовића. Копија Исидориног и Невениног цртежа заједно са радовима насталим у радионици изложени су у холу школе у огласном простору испред библиотеке.
Ово је наша мала захвалност за сво поштовање које је Душко деци за живота дао.