Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Запошљавање особа са инвалидитетом кроз позитивне примере

Датум: 01. Decembar 2022 10:03 Категорија: Новости

У уторак - 29. новембра у просторијама Занатског дома у Ариљу, одржано је предавање "Позитивна пракса запошљавања особа са инвалидитетом". Предавању су поред представника Националне службе за запошљавање, представника Центра за Социјални рад, Удружења слепих и слабовидих особа и Друштва за подршку особа са инвалидитетом "Импулс" присуствовали и представници наше школе - стручни сарадници: Ђурђа Петровић, психолог и Ана Кратовац, библиотекар.
Предавање је одржано у оквиру пројекта "Импулс 2022" горепоменутог ариљског друштва, а у сарадњи са Радованом Радуловићем, директором удружења "Воља за животом". Тема предавања била је запошљавање особа са инвалидитетом кроз позитивне примере и социјално предузетништво које је господин Радуловић изнео кроз изврсну и детаљну презентацију рада свог удружења у Великој Плани. Након презентације у разговор су се укључили и представници осталих установа и удружења са идејама како се та позитивна пракса може огледати и применити у нашем граду притом износећи реалне проблеме са којима се особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу.
Закључак је да у граду пре свега треба да се ради на подизању свести како особа са инвалидитетом, тако и осталих грађана о томе која права све ове особе могу да искористе и како да учествују и доприносе сопственом и животу заједнице, да буду што више самостални, а да притом не губе помоћ и подршку која им по закону припада.