Запошљавање особа са инвалидитетом кроз позитивне примере

Датум: 01. Decembar 2022 10:03 Категорија: Новости

У уторак - 29. новембра у просторијама Занатског дома у Ариљу, одржано је предавање "Позитивна пракса запошљавања особа са инвалидитетом". Предавању су поред представника Националне службе за запошљавање, представника Центра за Социјални рад, Удружења слепих и слабовидих особа и Друштва за подршку особа са инвалидитетом "Импулс" присуствовали и представници наше школе - стручни сарадници: Ђурђа Петровић, психолог и Ана Кратовац, библиотекар.
Предавање је одржано у оквиру пројекта "Импулс 2022" горепоменутог ариљског друштва, а у сарадњи са Радованом Радуловићем, директором удружења "Воља за животом". Тема предавања била је запошљавање особа са инвалидитетом кроз позитивне примере и социјално предузетништво које је господин Радуловић изнео кроз изврсну и детаљну презентацију рада свог удружења у Великој Плани. Након презентације у разговор су се укључили и представници осталих установа и удружења са идејама како се та позитивна пракса може огледати и применити у нашем граду притом износећи реалне проблеме са којима се особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу.
Закључак је да у граду пре свега треба да се ради на подизању свести како особа са инвалидитетом, тако и осталих грађана о томе која права све ове особе могу да искористе и како да учествују и доприносе сопственом и животу заједнице, да буду што више самостални, а да притом не губе помоћ и подршку која им по закону припада.