Представљена "Песникова реч"

Датум: 07. Novembar 2022 09:53 Категорија: Новости

Четврти новембарски дан у нашем граду у предвечерје у градској галерији добио је посебан печат песникове речи, чисте емоције младог песника који се у свет књижевности пробио као "цвеће из бетона", како и носи име трећи део његове песничке збирке у коме се већ осећа зрелост и сјајан квалитет.
Влатко Цветић био је ученик економске школе у Ариљу, и као заокружење свог школовања у издању народне библиотеке "Добрило Ненадић" Ариље подарио нам је своју прву песничку збирку "Песникова реч". Колико је та реч јака "као благослов, као љубав и као једно велико амин", како је збирку најавила модератор програма Ана Кратовац, запослена у библиотеци СШ "Свети Ахилије" Ариље, аутор збирке је показао пуном душом и међ посетиоцима програма изазвао одушевљење, нежност и понеку сузу.
Прва се за реч јавила Петкана Ненадић, супруга нашег прослављеног писца Добрила Ненадића, и Влаткову поезију повезала са једним цитатом из Добриловог романа "Киша" о стварању и срећи који некако нажалост једно друго обично искључују. Ово је велико признање за младог песника. Многе речи хвале добио је и од својих наставника Марка Босића и Драгице Стојановић, а он сам посебно је истакао своју бившу наставницу српског језика - Весну Аћимовић која је највише заслужна што је у себи покренуо тај дар и са кривог "скренуо" на прави пут. Признање су му одали и старији полазници литерарне и новинарске секције у нашој школи који су такође пуно стварали у току свог школовања и ободрили га да иде напред, да пише и верује у себе.
Нека живи и нек расте "Песникова реч"! Браво, Влатко!