Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Представљена "Песникова реч"

Датум: 07. Novembar 2022 09:53 Категорија: Новости

Четврти новембарски дан у нашем граду у предвечерје у градској галерији добио је посебан печат песникове речи, чисте емоције младог песника који се у свет књижевности пробио као "цвеће из бетона", како и носи име трећи део његове песничке збирке у коме се већ осећа зрелост и сјајан квалитет.
Влатко Цветић био је ученик економске школе у Ариљу, и као заокружење свог школовања у издању народне библиотеке "Добрило Ненадић" Ариље подарио нам је своју прву песничку збирку "Песникова реч". Колико је та реч јака "као благослов, као љубав и као једно велико амин", како је збирку најавила модератор програма Ана Кратовац, запослена у библиотеци СШ "Свети Ахилије" Ариље, аутор збирке је показао пуном душом и међ посетиоцима програма изазвао одушевљење, нежност и понеку сузу.
Прва се за реч јавила Петкана Ненадић, супруга нашег прослављеног писца Добрила Ненадића, и Влаткову поезију повезала са једним цитатом из Добриловог романа "Киша" о стварању и срећи који некако нажалост једно друго обично искључују. Ово је велико признање за младог песника. Многе речи хвале добио је и од својих наставника Марка Босића и Драгице Стојановић, а он сам посебно је истакао своју бившу наставницу српског језика - Весну Аћимовић која је највише заслужна што је у себи покренуо тај дар и са кривог "скренуо" на прави пут. Признање су му одали и старији полазници литерарне и новинарске секције у нашој школи који су такође пуно стварали у току свог школовања и ободрили га да иде напред, да пише и верује у себе.
Нека живи и нек расте "Песникова реч"! Браво, Влатко!