Светски дан аудиовизуелне баштине

Датум: 26. Oktobar 2022 11:02 Категорија: Новости

У сусрет Светском дану аудиовизуелне баштине Библиотечка секција СШ "Свети Ахилије" Ариље: Нађа Врањевац, Иван Жунић и Вера Лазовић (други разред економске школе) и Ана Кратовац, руководилац секције, заједно са Душком Богићевићем, наставником историје и Сањом Софијанић, наставником ликовне културе у холу школе организовали су изложбу уређаја за репродукцију слике и звука и израдили пано који представља значајне информације везане за овај дан и презентацију о настанку и развоју филма. У прикупању материјала за изложбу укључио се и наставник физичке културе – Ранко Давидовић, а наставник економске групе предмета – Милун Вукотић на часовима је одржао кратка предавања ученицима о занимљивостима везаним за овај дан.
Изложба ће бити отворена до краја октобра и сви заинтересовани могу доћи да је посете сваким радним даном у периоду од 8 до 14 часова.
Сарадњом са народном библиотеком "Добрило Ненадић" Ариље наши ученици: Ана Ђунисијевић, Андреа Милошевић, Анђела Ђорђевић и Ђурђина Ненадић (први разред гимназије),  припремили су пригодан програм који ће бити приказан у Соколском дому са почетком у 16.30.
Након презентација на ову тему биће приказан филм „Сезона мира у Паризу“ (продуцент Бранко Вукајловић, рођени Ариљац).
Овом нашом акцијом прикључујемо се и обележавању Добрилових дана у знак сећања на нашег прослављеног писаца Добрила Ненадића.
Више фотографија погледајте овде.