Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Светски дан аудиовизуелне баштине

Датум: 26. Oktobar 2022 11:02 Категорија: Новости

У сусрет Светском дану аудиовизуелне баштине Библиотечка секција СШ "Свети Ахилије" Ариље: Нађа Врањевац, Иван Жунић и Вера Лазовић (други разред економске школе) и Ана Кратовац, руководилац секције, заједно са Душком Богићевићем, наставником историје и Сањом Софијанић, наставником ликовне културе у холу школе организовали су изложбу уређаја за репродукцију слике и звука и израдили пано који представља значајне информације везане за овај дан и презентацију о настанку и развоју филма. У прикупању материјала за изложбу укључио се и наставник физичке културе – Ранко Давидовић, а наставник економске групе предмета – Милун Вукотић на часовима је одржао кратка предавања ученицима о занимљивостима везаним за овај дан.
Изложба ће бити отворена до краја октобра и сви заинтересовани могу доћи да је посете сваким радним даном у периоду од 8 до 14 часова.
Сарадњом са народном библиотеком "Добрило Ненадић" Ариље наши ученици: Ана Ђунисијевић, Андреа Милошевић, Анђела Ђорђевић и Ђурђина Ненадић (први разред гимназије),  припремили су пригодан програм који ће бити приказан у Соколском дому са почетком у 16.30.
Након презентација на ову тему биће приказан филм „Сезона мира у Паризу“ (продуцент Бранко Вукајловић, рођени Ариљац).
Овом нашом акцијом прикључујемо се и обележавању Добрилових дана у знак сећања на нашег прослављеног писаца Добрила Ненадића.
Више фотографија погледајте овде.