Наш гимназијалац - нови Принц песника

Датум: 11. Oktobar 2022 12:26 Категорија: Новости

У петак, 7. октобра 2022. године Средњу школу "Свети Ахилије" походио је њен некадашњи гимназијалац и ђак генерације, Димитрије Поповић.
Он је врло успешан студент књижевности на Филолошком факултету, поета (објавио је у гимназијским данима своју прву збирку Љубав и обест човечија, а пре неколико месеци и збирку Лом), музичар, носилац прве награде на конкурсу поезије Бранкова похвала свету, а изнад свега, диван млади човек широке душе, спреман да, како сам тврди, "донесе ново пролеће у уметности".
Гимназијалци су уживали у лепом преплету звукова Димитријеве гитаре (имали су прилику да чују музичке обраде песама из поменутих збирки) и изговорених стихова и слушали о томе како је  ВОЛИМ ТЕ најлепши поетски исказ, као и шта значи бити пријатељ, сањар, доследан ратник у борби за своје снове.
Причао им је о својим школским данима у Ариљу, саветујући им да буду упорни у борби за то што желе, одговорни и вредни, али и да нађу места у сваком свом дану за лепоту. Својом топлином, непосредношћу и срдачношћу Димитрије је лако нашао пут до њихових срца и надахнуо их да унесу поезију у све што раде.