Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Европски школски спортски дан

Датум: 04. Oktobar 2022 10:57 Категорија: Новости

Поводом обележавања Европског школског спортског дана који су осмислили и организовали Српски савез професора физичког васпитања и спорта у сарадњи са ЕУПЕОМ (European Physical Education Association) у нашој школи је покренут низ спортско-еколошких активности у којима је учествовало око 100 ученика.
 

Теме су биле следеће:
 
  • Вежбам у здравом окружењу
  • Чувам своју околину и школу
  • Екологија кроз спорт, развој еколошке свести
  • Нема васпитања без физичког васпитања
Организацију активности спровели су наставници физичког васпитања Ранко Давидовић и Милан Јаковљевић, а стручну помоћ и подршку пружили су наставници: Славица Ђукић, Славка Петровић, Јелена Коризма, Нада Стевановић, Ненад Срећковић, Сања Софијанић и библиотекар Ана Кратовац.
Прва од активности биле су презентације које су урадили ученици првог и другог разреда гимназије на тему болести зависности и њихове превенције, а неки од наслова били су: Спорт и психоактивне супстанце, Спортски резултати: алкохол и кофеин, Повод и разлози за почетак употребе дувана, Утицај дувана на физичке способности, Како делују психоактивне супстанце на организам младих.
Ученици III3 и IV3 (гимназија: општи тип) узели су учешће у спортском дану једном пријатељском фудбалском утакмицом,а ученици I3, II3 (гимназија: општи тип) и III5 (модни кројач) изабрали су одбојку.

У недељу је наставник физичког васпитања - Ранко Давидовић водио групу од 15  ученика на пешачку туру у Овчар бању.
Поред учења и развијања свести код ученика о штетности психоактивних супстанци, ове лепе активности биле су прилика за дружење, развој тимског духа и показатељ да је здравље нешто највредније што треба да негујемо, да нема брзих и лаких достигнућа, али да она стечена радом вреде труда и дају трајно задовољство.