Европски дан језика

Датум: 26. Septembar 2022 11:40 Категорија: Новости

Данас је у нашој школи обележен Европски дан језика. Организацију дугујемо сарадњи наставника енглеског језика - Јелени Божовић и стручног сарадника библиотекара - Ани Кратовац. Највећи удео у истраживању и презентацији занимљивости везаних за овај дан, имали су ученици, који су након поздравне речи на енглеском и шпанском језику излагали и приказали своје паное и презентације следећим редоследом:
- Татјана Василијевић и Кристина Селаковић IV3 говориле су о томе зашто се обележава Европски дан језика  на енглеском језику, а онда је Кристина представила своју поезију на српском језику. 
- Тијана Недељковић и Данило Пилчевић IVуказали су на разлике у америчком и британском изговору енглеског језика кроз презентацију 
- Софија Ђајић и Тамара Поклопић II3 говориле су о британској краљевској породици и краљици Елизабети
- Николина Радовановић, Александра Симеуновић и Давид Милошевић IIкроз пано су представили дворце, а о истим је говорила Софија Ђајић.
- Василија Симеуновић IIна енглеском језику је говорила о спорту, посебно о Манчестер Јунајтеду
- Павле Поповић и Маша Вуковић приказали су нам латински језик кроз представу римских купатила и занимљив квиз.
- Ленка Бошњаковић, Јана Мијаиловић и Невена Недељковић припремиле су традиционалне енглеске колачиће и чај које су служиле током часа. 
Библиотекарка је позвала ученике да присуствују и часу шпанског језика за почетнике који ће се одржати сутра и дала кратак приказ енцицлопедија Народи света и Државе света, као и Европског дневника који садржи занимљивости о различитим државама, њиховим народима и језику.