Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Фебруар 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Европски дан језика

Датум: 26. Septembar 2022 11:40 Категорија: Новости

Данас је у нашој школи обележен Европски дан језика. Организацију дугујемо сарадњи наставника енглеског језика - Јелени Божовић и стручног сарадника библиотекара - Ани Кратовац. Највећи удео у истраживању и презентацији занимљивости везаних за овај дан, имали су ученици, који су након поздравне речи на енглеском и шпанском језику излагали и приказали своје паное и презентације следећим редоследом:
- Татјана Василијевић и Кристина Селаковић IV3 говориле су о томе зашто се обележава Европски дан језика  на енглеском језику, а онда је Кристина представила своју поезију на српском језику. 
- Тијана Недељковић и Данило Пилчевић IVуказали су на разлике у америчком и британском изговору енглеског језика кроз презентацију 
- Софија Ђајић и Тамара Поклопић II3 говориле су о британској краљевској породици и краљици Елизабети
- Николина Радовановић, Александра Симеуновић и Давид Милошевић IIкроз пано су представили дворце, а о истим је говорила Софија Ђајић.
- Василија Симеуновић IIна енглеском језику је говорила о спорту, посебно о Манчестер Јунајтеду
- Павле Поповић и Маша Вуковић приказали су нам латински језик кроз представу римских купатила и занимљив квиз.
- Ленка Бошњаковић, Јана Мијаиловић и Невена Недељковић припремиле су традиционалне енглеске колачиће и чај које су служиле током часа. 
Библиотекарка је позвала ученике да присуствују и часу шпанског језика за почетнике који ће се одржати сутра и дала кратак приказ енцицлопедија Народи света и Државе света, као и Европског дневника који садржи занимљивости о различитим државама, њиховим народима и језику.