Успешни ученици школске 2021/22. године

Датум: 14. Jun 2022 11:07 Категорија: Обавештења

У школској 2021/2022. години многи ученици СШ „Свети Ахилије“ Ариље истакли су се у бројним културним и волонтерским акцијама, на такмичењима из различитих друштвених и природних области, али и у спортским дисциплинама, на фото-конкурсима, у ликовном и поетском стваралаштву, на међународним пројектима и као полазници истраживачке станице у Петници. Поносни смо на њих и на своје запослене који су у њима открили таленат и помогли им да га препознају и развију.

У ОДЕЉЕЊУ I2 запажене су Јована Дмитровић и Ивана Раковић које су учествовале на такмичењу из математике „Мислиша 2022“.
Бојана Караклајић учествовала је на Окружном такмичењу у малом фудбалу, а Нађа Врањевац у одбојци.
ОДЕЉЕЊЕ I3 КРАСЕ БРОЈНИ ТАЛЕНТИ, А МЕЂУ ЊИМА СУ:
Невена Недељковић, која је узела учешће у обележавању Европског дана језика исказала своје музичке способности, а касније је показала да има дара и у драмском извођењу учешћем у мини представи поводом доделе новогодишњих пакетића за децу запослених у школи. И то није све, Невена је надарена и за ликовно ставралаштво: освојила је прво место на Светосавском конкурсу за ликовни рад.
Василија Симеуновић истакла се посебно на пољу језика, па је поред прославе Европског дана језика учешће узела и на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе.
Таленат Леонтине Џелебџић, Давида Милошевића, Александре Симеуновић и Николине Радовановић до изражаја је дошао у активностима прославе Европског дана језика.
Павле Поповић, Ленка Бошњаковић и Маша Вуковић свој драмски таленат исказали су у мини представи приликом доделе новогодишњих пакетића за децу запослених у школи. Маша Вуковић полазник је и семинара у истраживачкој станици у Петници.
Драган Танасковић освојио је прво, а Душан Василијевић друго место на нивоу школе на такмичењу из математике „Мислиша 2022“
Наташа Брајковић учествовала је на Окружном такмичењу из биологије.
У ОДЕЉЕЊУ II3 ЗАПАЖЕНИ СУ УСПЕСИ СЛЕДЕЋИХ УЧЕНИКА:
Ања Николић која је поред активности поводом обележавања Европског дана језика, учествовала и у пројекту «Млади европске уније».
Лука Пауновић учествовао је такође у пројекту «Млади европске уније» и присуствовао демонстрацији активности из пројекта у Београду.
Душица Велимировић такође је учествовала у обележавању Европског дана језика, али и на такмичењу из математике „Мислиша 2022“.
Свестрана Татјана Радовић такође је учествовала у обележавању Европског дана језика, на такмичењу „Мислиша 2022“, али и на Окружном такмичењу из биологије, као и на школском такмичењу рецитатора.
Огњен Луковић учествовао је и освојио треће место на фото-конкурсу „Лепоте завичаја“ који је организовала библиотека наше школе у сарадњи са градском библиотеком . Овај ученик такође је учествовао на фото-конкурсу Друштва школских библиотекара Србије "Разгледница из школске библиотеке" чије резултате очекујемо до краја школске године.
Дарко Радовановић био је један од ангажованих ученика у прослави Европског дана језика, а такође се показао и на спортским такмичњима (одбојка, окружни ниво).
Лазар Симовић истакао се  у прослави Европског дана језика.
Сара Аћимовић, Тања Ђурђевић, Бојана Рогоњић и Лука Пауновић учествовали су на такмичењу из математике „Мислиша 2022“.
Ђурђина Миливојевић полазник је семинара у истраживачкој станици у Петници и учесник на школском такмичењу рецитатора.
Љубинко Алексић  учесвовао је на Окружном такмичењу из биологије.
На школском такмичењу из историје учествовали су Милица Димитријевић и Игор Јојић.
У ОДЕЉЕЊУ II5 истакла се Ивана Вујовић која је свој вокални музички таленат показала приликом обележавања Европског дана језика. У овом одељењу запажен је посебно рад и успех Јелене Радић која је учествовала на Републичком такмичењу из текстилства, као и у пројекту E-Twining «Latest News and Videos».
У истом пројекту такође је учешће узела и Марија Јаковљевић.
Ученици: Спасоје Јојић, Лазар Цветић и Ђорђе Радојичић узели су учешће у акцији «Прихвати изазов» - садња дрвећа.
У ОДЕЉЕЊУ III2 СЛЕДЕЋИ УЧЕНИЦИ СУ СЕ ПОСЕБНО ИСКАЗАЛИ:
Јована Котлајић, Јована Радовановић, Маријана Марић и Милица Стефановић из одељења III2 учествовале су у обележавању дана здраве хране.
Јована Радовановић учествовала је и на окружном такмичењу из стоног тениса освојила треће место.
Иван Гојковић, Ђорђе Бојовић, Вељко Илић, Давид Милић, Андреј Мијушковић, Милан Стојадиновић, Анђела Стевановић и Борис Цветић волонтирали су као статисти на филма „Чекај ме и вратићу се“ који је сниман у нашем граду.
У ОДЕЉЕЊУ III3 ЗАПАЖЕНИ СУ:
Татјана Василијевић, Катарина Живановић, Милица Кувекаловић и Александар Софијанић који су учествовали су на такмичењу из математике „Мислиша 2022“. Александар Софијанић је на овом такмичењу освојио друго место. Александар се такође истакао на такмичењима из рукомета и кошарке и на Окружном такмичењу из математике одакле је понео похвале Ужичке гимназије.
 
Милица Кувекаловић и Лазар Поклопић учествовали су на Окружном такмичењу из физике, при чему је Лазар изборио пласман на Републичко такмичење. Милица Кувекаловић је учествовала и на Окружном такмичењу из математике одакле је понела похвале Ужичке гимназије.
Кристина Селаковић учествовала је на песничком конкурсу „Запесничимо“ и на школском такмичењу рацитатора.
Давид Врањевац такође је учествовао на школском такмичењу рацитатора.
У овом одељењу Никола Јаковљевић и Борис Станојевић истакли су се на спортским такмичењима на Окружном нивоу и то Никола у рукомету, а Борис у рукомету и кошарци.
 У ОДЕЉЕЊУ III4 ЗАПАЖЕНИ СУ:
Михаило Бјековић, Михаило Тодоровић и Тијана Недељковић (прослава Европског дана језика). Михаило Бјековић учествовао је и на Окружном такмичењу у рукомету.
Наташа Радовановић такође је учествовала и на Окружном такмичењу у рукомету.
Данило Пилчевић који је поред учешћа у прослави Европског дана језика изборио пласман на Републичко такмичење из физике и освојио веома солидно пето место.
Емилија Иконић (прослава Европског дана језика и Општинско такмичење рецитатора).
Сара Зимоњић која је учествовала на књижевној олимпијади (окружни ниво) и на општинском такмичењу рецитатора
У ОДЕЉЕЊУ III7 за најбољег ученика завршних разреда у подручју рада машинство и обрада метала проглашен  је Лука Богдановић.
У ОДЕЉЕЊУ IV2 ИСТАКЛИ СУ СЕ:
Невена и Јована Стјепановић, Матија Николић, Николина Пушица и Сара Новитовић волонтирали су као статисти на филма „Чекај ме и вратићу се“ који је сниман у нашем граду.
Невена Стјепановић полазник је семинара истраживачке станице у Петници.
 Нађа Митровић и Николина Поповић носиоци су Вукове дипломе.
Један најистакнутијих и најангажованијих ученика у овом одељењу у ваннаставним активностима је Влатко Цветић. Он је учествовао у прослави Европског дана језика, волонтерски статирао у филму „Чекај ме и вратићу“ се који је сниман у нашој школи; Влатко Цветић самостално је организовао хуманитарно песничко вече на коме су учешће узели и библиотекар и ученици из наше школе и прикупио значајну суму новчаних средстава за помоћ оболелом вршњаку из школе. У припреми за штампу је и Влаткова збирка песама „Песникова реч“ коју ће издати ариљска народна библиотека „Добрило Ненадић“. Завичајно друштво Ариљаца и пријатеља објавило је интервју са овим младим поетом у свом десетом броју и њега у будућности засигурно чека још много успеха на пољу поетског  и драмског стваралаштва .
У ОДЕЉЕЊУ IV3 ЗАПАЖЕНИ СУ ПОСЕБНО:
Наталија Недељковић посве необична, запажена посебно на пољу језика. Учествовала је у обележавању Европског дана језика, на такмичењу из математике «Мислиша 2022». Њена песма уврштена је у зборник поезије "Шраф 8" 2022. Она припрема и самосталну збирку поезије која ће, надамо се, у ближој будућности угледати светлост дана. 

Јелена Лукић и Катарина Рајевић (Европски дан језика)
Магдалена Ђукић учествовала је на такмичењу из математике «Мислиша 2022»,
Михаило Поповић је поводом обележавања међународног дана заштите животиња одржао предавање на тему «Угрожене животињске врсте». Био је полазник два семинара истраживачке станице у Петници, кандидат за ученика генерације и учествовао је на такмичењу из математике «Мислиша 2022».
Сара Симеуновић, ученик генерације, освојила је прво место са максималних 100 бодова на Републичком такмичењу из биологије, учествовала на такмичењу из математике «Мислиша 2022», била полазник четири семинара истраживачке станице у Петници, изборила пласман на окружно такмичење рецитатора, учествовала у  пројекту E-Twining «Latest News and Videos» и на Окружном такмичењу из енглеског језика.
Ивана Росић била је полазник семинара истраживачке станице у Петници и освојила треће место на Републичком такмичењу из историје чиме је изборила упис на Правни факултет без полагања пријемног испита.
Анђела Веселиновић  свестрана и надарена, била полазник истраживачке станице у Петници, учествовала је у међународној размени обележивача за књиге, оставрила истакнуто учешће на песничком конкурсу „Запесничимо“ у организацији наше школске библиотеке, а где су учешће узели ученици из целе Србије. Учествовала је на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, на књижевној олимпијади, такође окружни ниво; и на Републичком из биологије, затим на школском такмичењу рецитатора и у пројекту E-Twining «Latest News and Videos»
Милан Јанковић учествовао је на Окружном такмичењу из рукомета.
Петар Стопић освојио је треће место на Окружном такмичењу у одбојци.
Јован Павловић и Јефимија Иконић учетвовали су на школском такмичењу рецитатора, при чему је Јефимија изборила пласман на Окружни ниво.
Ана Весовић учествовала је у пројекту E-Twining «Latest News and Videos».
Лука Деспотовић похваљен је као један од шест ученика из целе Србије који ће ићи на међународну радионицу у Брисел у оквиру пројекта YOUTH EU који финансира европска унија.
У ОДЕЉЕЊУ IV5 најзапаженији је рад Тамаре Мијушковић, најбоље матуранткиње у подручју рада такстилство и кожарство, која је поред одличног успеха изборила и пласман на Републичко такмичење из текстилства.
У ОДЕЉЕЊУ IV6 најбољи матурант у подручју рада електротехника је Јован Длачић.