Све наше нежне године

Датум: 25. Maj 2022 21:31 Категорија: Новости

У оквиру Мајских дана културе, у Градској галерији, 24. маја 2022. године одржана је промоција романа наше колегинице  Весне Аћимовић. О роману Све наше нежне године са ауторком је разговарала Ивана Бркић, библиотекарка из Народне библиотеке "Добрило Ненадић". 

Како је настајао роман, да ли постоје ритуали у писању, одрастање некада и сада, однос према религији, према природи, према култури и читању ... само су нека од питања која су покренута и на које  је ауторка имала сјајне, занимљиве, упечатљиве одговоре.  

Рецензију романа потписује Славка Петровић, професор српског језика и књижевности у нашој школи. Говорила је о лепоти и смислу уметности у Веснином роману. Истакла је да су љубaв и уметност категорије за које важи неписано правило да се од њих не живи, али да се кроз њих и за њих једино живи. Уметност једнако љубав!

Топлу атмосферу употпуниле су ученице Сара Зимоњић и Емилија Иконић које су читале одабране делове из романа  уз музичку потку Михаила Тодоровића и Емилије Миловановић. Сви ученици су из одељења III4

Вече је протекло у опуштеној, пријатној атмосфери. Велики број колега, грађана и ученика дошао је да ужива у лепоти говора и писаној речи.

Надамо се да је ово почетак једне богате списатељске каријере и да ће оваквих сусрета бити више!