Песмом се повезујемо

Датум: 20. Maj 2022 12:30 Категорија: Новости

Бранко Миљковић (1934-1961) – од 1949. до 1953. године био је ученик Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ у Нишу, где је његов песнички дар откривен у школском књижевном друштву „Његош“.
Из ове школе јавила нам се наставник Слободанка Митровић чији су ученици учествовали на нашем песничком конкурсу «Запесничимо». Том приликом Јана Тошић, 3. разред освојила је друго место,  а песма Душана Младеновића, ученика првог разреда остварила је запажено учешће и ушла међу десет најистакнутијих од 93 пристигла рада.
Слободанка је и сама песник и недавно је њену збирку песама «Белосветски бол» објавила Српска књижевна задруга.
Као вид захвалности и жеље за наставком сарадње ова нишка песникиња наредне школске године одражеће промоцију своје збирке песама у нашем граду.
Слободанка Митровић рођена је у Нишу 9. јуна 1982. године. Поезију пише од другог разреда основне школе, а прву збирку је објавила са тринаест година. До сада је објавила збирке песама „И срце има срце“, „На крилима лептира“, „Сајам чуда“, „Пут у Чудо“, „Најсамији, самији, сам“, као и збирке песама за децу “Волим, па шта“, „Осмеси срца“, „Душа васиона“, „Ујакова књига“. Добитница је више књижевних награда. Чланица је Удружења књижевника Србије. Живи и ради у Нишу.
Песмом се повезујемо, песмом бољи свет стварамо и од белосветског бола се избављамо.