E-Twinning "Latest News and Videos"

Датум: 19. Maj 2022 10:07 Категорија: Достигнућа

Већ неколико месеци у нашој школи траје реализација пројекта E-Twinning "Latest News and Videos" у коме је учешће узело више ученика из различитих образовних профила и разреда под менторством Јелене Божовић, наставника енглеског језика. 

Ученици се баве извештавањем и провером тачности и релевантности вести. С тим у вези, израђивали су квиз, лого пројекта, писали вести, представљали школу кроз један видео клип где су се представили поједини ученици

Последње што је одрађено је интервју Саре Симеуновић и Наталије Недељковић везан за филм "Чекај ме и вратићу се" који је сниман у просторијама наше школе.

Циљ пројекта је да ученици науче да пишу вести, и да разликују лажне од правих; као и умрежавање и повезивање са другим школама. Поред наше школе у пројекту учествују још једна школа из Србије, школа из Молдавије, из Француске и Турске.

Јелена Радић и Марија Јаковљевић из одељења II5 радиле су лого за Fake News.

Огњен Луковић из II3 направио је клип где су нашу школу представили по смеровима следећи ученици: Бојана Радуловић III3, Александар Софијанић III3, Сара Симеуновић IV3 и Николина Недељковић II2.

Ана Весовић радила је вест о промени имена градске библиотеке, Анђела Веселиновић лажну вест о отоме да се 50% ученика наше школе вакцинисало, а Сара Симеуновић о филму који је сниман у нашој школи. Све три ученице писале су вести из града, односно школе.

Одељење II2 учествовало је у дискусији да ли су вести лажне или праве на основу јасних корака који су дефинисали. 

Ученици Михаило Тодоровић и Михаило Бјековић направили су лажну вест о ајкулама у Рзаву, при чему друге школе треба да истраже шта је Рзав. 

У пројекту се највише истакла Сара Симеуновић која је учествовала у чак три задатка.

Све похвале за наше младе новинаре и њихову менторку!