Школско такмичење рецитатора

Датум: 30. Mart 2022 13:03 Категорија: Достигнућа

Последњег дана месеца марта, месеца пролећа и поезије, у нашој школи исплетао се венац стихова средњошколаца - 
уметника рецитације на овогодишњем Школском такмичењу рецитатора.
Такмичење је отворила Славка Петровић, наставник српског језика и књижевности, уз речи охрабрења које јесу и сушта истина да су сви такмичари победници самим тим чином што су се усудили да стану испред својих вршњака и наставника, предају се песми, доживе је и пусте да их води.
У свим казивањима осетио се врсни таленат и упоран рад, као и жеља да се песма изнесе и прикаже осталима баш у светлу доживљаја рецитатора. Код неких је трема узела данак, те њихов глас није имао ту силину и емоционални набој, те су се осмелили тек при казивању другог дела одабране песме. 
Комисија (Славка Петровић, Јелена Коризма и Весна Аћимовић, наставници српског језика и књижевности) је имала врло незахвалан и захтеван задатак да одабере само четири ученика који ће сутра учествовати на општинском такмичењу
Избор је пао на следеће ученике:
  • Сара Зимоњић III4: рецитација "Песма госпођи Хелги" аутора Зоке Стојичић, (ментор - Весна Аћимовић) 
  • Сара Симеуновић IV3 говорећи песму "Оцу" непознатог аутор (ментор - Јелена Коризма) 
  • Емилија Иконић III4: изведба песме "Ја", (ментор: Весна Аћимовић) 
  • Јефимија Иконић IV3 која је казивала песму "Женски разговори" Душка Радовића (ментор: Јелена Коризма) 
Остали учесници: Ђурђина Миливојевић II3, Татјана Радовић II3, Кристина Селаковић III3, Давид Врањевац III3 и Јован Павловић IV3 похваљени су и охрабрени да се пријаве на такмичење рецитатора у Врњачкој бањи које организује Врњачко аматерско позориште.