Упознајмо "Странца" из другог угла

Датум: 15. Decembar 2015 12:53 Категорија: Новости

Дејан Јоковић, професор српског језика и књижевности дошао је на идеју да освежи традиционалну наставу и у сарадњи са колегама у одељењу четвртог разреда економске школе организовао је интердисципинарни угледни час са темом Тумачење романа Странац.

Ученици су подељени у групе и свака група добила је свог ментора у складу са приступом проучавања дела који им је задат.

Једино је прва група делу пришла самостално и то са филолошког становишта. Другој групи, која је делу приступила са социолошког аспекта, ментор је била  професорка Наду Трумбуловић. Ученцима који су за задатак имали да психолошки приступе проучавању дела за ментора је додељен Братислав Ђорђевић, школски психолог.

Профсорка филозофије Зорица Старчевић помогла је групама логички и етички оријентисаних у проучавању романа, а групи са теолошким приступом ментор је био Ненад Дукић, професор верске наставе.

Циљеви овог часа били су да се ученици више посвете тимском раду, да истражују различите изворе и науче да изложе резултате својих истраживања, као и да међусобно дискутују.

Овакав тип часа показао се као врло продуктиван, динамичан и користан за развијање самопоуздања и самосталности ученика у раду.

Видео снимке можете погледати овде: видео 1, видео 2, видео 3, видео 4, видео 5, видео 6