Савиндан 2017. године у СШ

Датум: 28. Januar 2017 19:59 Категорија: Новости

У СШ "Свети Ахилије" поводом прославе Светог Саве, школске славе, извршен је обред сечења славског колача. Потом су додељене награде најбољим ученицима учесницима Светосавских конкурса. Награде учесницима конкурса су биле свечане дипломе,  књиге, као и вредносни ваучери.
 

На Светосавском конкурсу за најбољу изговорену беседу на тему "Доброчинство",  прво место је освојила ученица  Милица Стефановић из одељења IV4, док је друго место освојила Исидора Софијанић из II3.
На Светосавском конкурсу за најбољи ликовни рад на тему "Доброчинство" прво место  је освојила  ученица Марија Ђоковић из II4.
Најбољи учесници конкурса награђени и  су књигама и иконама од стране Црквене општине при Храму  Светог Ахилија. Награде је доделио старешина храма, протојереј Драган Стевић, у Цркви Светог Ахилија.
После доделе награда најбољим учесницима Светосавских конкурса, најбољи беседници изговорили су награђене беседе.
Након тога, у учионици број 2 приказана је Савинданска приредба коју су припремили професорке српског језика и књижевности, Весна Аћимовић и Љиљана Луковић, заједно са ученицима школе. Приредба, у којој је представљен живот и дело Светог Саве на основу литерарног предлошка, романа "Гора преображења" Љиљане Хабјановић,   наишла је на веома топао пријем.
Видео снимак са представе погледајте овде.