Господин Паприка

Датум: 12. April 2016 14:16 Категорија: Новости

У среду, 6. априла Библиотечка секција још једном је напунила биоскопску салу коју је овог пута потресла и лавина смеха.
   

Сања (Невена Вукотић III4), свршена студенткиња филологије, која узалудно тражи посао; и Радојко – господин Паприка (Драган Стојић II3), прости, необразовани човек, без манира и емпатичних осећања који "гази преко мртвих" да би дошао до циља главни су актери ове представе која је за задатак имала приказ система изврнутих вредности и девалвираности образовања. Заплет настаје када Радојко преко омладинске задруге ангажује Сању као личног преводиоца на састанку у реномираној иностраној фирми DuPont (за коју је, узгред, чуо од неког свог купца са батајничке пијаце). Они пролазе кроз многе трагикомичне ситуације и најзад бивају избачени из фирме.
Циљ представе, поред жеље да забави и насмеје публику, био је да се она и дубље замисли колико је образовање у нашој земљи угрожено запита се како се борити против тога и уздићи се изнад људи као што је Радојко.
Поред Драгана Стојића и Невене Вукотић, у представи су играли: Марија Ђоковић, Дуња Василић, Анастасија Недељковић, Вуле Стефановић, Николина Ћирковић и Милан Радосављевић. Техничка подршка: Ђорђе Ђоковић и сценарио: Ана Кратовац
Због великог интересовања, представа ће ускоро поново бити изведена.
Видео снимке са пробе погледајте овде: видео 1, видео 2, видео 3, видео 4.
Више фотографија погледајте овде.