И твоје лице звучи познато

Датум: 21. Januar 2016 09:20 Категорија: Достигнућа

Ученички парламент Средње школе „Свети Ахилије“  већ традиционално, 29. децембра 2015. године, организовао је хуманитарну акцију под називом И твоје лице звучи познато.

Наши суграђани имали су прилику да уживају у четрнаест наступа које су приредили наши средњошколци. Наступи су били разнолики. Могли сте да видите и чујете Ејми Вајнхаус, Зорицу Брунцлик, Милана Младеновића, неке филмске наступе попут чувених сцена из Балкан експреса, Зоне Замфирове и филма Ко то тамо пева. Смењивали су се и Беби Дол, Ђуле Ван Гог, Тајчи, Бора Ђорђевић, Цеца, Атомско склониште, Адел... Публика је гласала путем својих улазница и изабрала прва три места;  Мирослав Павловић (прво место), Вукашин Милић и Никола Мирковић (друго место) и Наталија Никетић (треће место).
Да би све изгледало сјајно, као што и јесте те вечери, ученици су се вредно спремали и показали свој таленат. Али поред талента показали су оно најважније, показали су своју хуманост и дали добар пример осталима. Сав новац скупљен продајом улазница биће искоришћен у хуманитарне сврхе. Одзив је био прилично добар и можемо да се похвалимо да смо ове децембарске вечери скупили 199.080 динара и да ћемо тим новцем побољшати и улепшати услове живота деце са посебним потребама у нашем граду.  Највећи део новца добиће одељење за образовање ученика са посебним потребама Основне школе „Стеван Чоловић“. Осим тога помоћи ћемо удружењу особа са посебним потребама „Импулс“ и допринећемо куповини дидактичког материјала предшколској установи.
Осим такмичара, за све ово био је задужен тим организатора из Ученичког парламента, као и велики број редара који су помогли. Такође, велики број спонзора је помогао и изашао у сусрет.
 Желимо да се захвалимо свима који су нас те вечери подржали и да замолимо све оне који су у могућности да помогну и допринесу нечијем осмеху! Помозимо деци и младима са посебним потребама у нашем граду!

 

Будимо хумани!