Мени

COVID-19

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
ПРЕПОРУКЕ, МАТЕРИЈАЛИ И КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Јун 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Наше школе лист, бриљирала са докторском дисертацијом на Пољопривредном факултету

Датум: 24. Maj 2021 11:07 Категорија: Достигнућа

 

Ана Салевић, бивши ученик СШ „Свети Ахилије“ Ариље, докторирала је на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду. За средњу школу вежу је лепе успомене, својим професорима дубоко је захвална на пренетом знању и смерницама за даље учење:
„Свим мојим професорима из средње школе бих желела да изразим велику захвалност за све што су ме научили и смерницама које су ми давали.“
Будућим генерацијама саветује да буду упорни у реализацији својих жеља: „Ученицима бих поручила да прате своје снове и циљеве, и да никада не одустају“, поручила је.

О почецима студирања, изазовима, потешкоћама, надахнућима и успесима каже:
„Омиљени предмет током основне и средње школе била ми је хемија. Љубав према хемији сам желела да применим у некој области, а како је Ариље познато по малинама при избору занимања одлучила сам да упишем студијски програм Прехрамбена технологија на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.
Овај студијски програм пружа широко знање и разне могућности, а мене је највише заинтересовао научно-истраживачки рад. Током основних студија сам остварила високу просечну оцену што ми је омогућило да испуним своју жељу и започнем да се бавим научно-истраживачким радом. Тако сам током мастер студија добила прилику да радим на научним истраживањима, као и да успоставим прве међународне контакте и учествујем у научним пројектима, што је за мене било веома инспиративно.
Како сам и мастер студије завршила са највишим оценама указана ми је прилика на наставим даље усавршавање на факултету и у потпуности се посветим истраживачком раду, услед чега сам уписала докторске студије. Истраживачки рад омогућава бављење иновативним и креативним темама, мотивише за непрекидним стицањем нових знања и поставља разне изазове учећи нас да смо ми ти који постављамо своје границе.
Докторске студије су ми донеле незаборавна искуства и дивне успомене. Омогућиле су ми да путујем Европом и упознам друге културе, учествујем на међународним научним конференцијама, као и да са колегама представљам Србију на европском такмичењу студената у креирању екоиновативних прехрамбених производа. Такође, рад на докторској дисертацији ми је омогућио да се усавршавам, учим и сарађујем са великим стручњацима и дивним људима, како у Србији, тако и у иностранству.
Тема докторске дисертације била је усмерена на развој активне амбалаже намењене за паковање прехрамбених производа. Овај концепт подразумева развој и коришћење биоразградивих полимерних материјала уз додатак активних конституената који ће имати способност да спрече реакције оксидације и раст микроорганизама у прехрамбеним производима, односно да продуже трајност намирница и истовремено буду еколошки прихватљиви. Докторску дисертацију урадила сам у сарадњи са Технолошко-металуршким факултетом Универзитета у Београду и Институтом за агрохемију и прехрамбену технологију Шпанског националног савета за истраживања.“
Честитамо Ани на изванредном успеху и желимо јој још много њих у низу! Поносни да је наша школа изнедрила једну тако успешну, амбициозну девојку и верујемо да ће и други наши ученици следити њен пример.