Основци на програмирању у Средњој школи „Свети Ахилије“ Ариље

Датум: 05. April 2021 13:35 Категорија: Новости


Реализовали смо још једну лепу и корисну активност са ученицима осмог разреда у циљу промоције школе и уписа у наредну школску годину.

Средња школа „Свети Ахилије“ Ариље била је домаћин вишедневне обуке из програмирања ученицима осмог разреда основних школа на територији општине Ариље.
Наиме, у оквиру програма Стартап центра Ариље у Средњој школи „Свети Ахилије“ Ариље организована је обука из програмирања под називом „Ариље кодира“, коју су ученици основне школе врло лепо прихватили. Позвани од стране директора школе и својих одељенских старешина, а уз сагласност родитеља ученици су се пријавили, тако да је формирана група од 13 ученика.
Сарадњом гостујућег наставника и наставника Средње школе „Свети Ахилије“ Ариље ученицима су представљене основе програмирања у Пајтону. Користећи савремено опремљен један од кабинета у Средњој школи, ученици су самостално радећи вежбе веома брзо савладали све изазове који су пред њих постављени.
Нису крили задовољство што су имали прилику да неколико дана проведу у Средњој школи „Свети Ахилије“ Ариље и присуствују обуци!