Дани Дикенса у СШ "Свети Ахилије" Ариље

Датум: 24. Februar 2021 09:58 Категорија: Новости

У петак, 19. фебруара у одељењу I-5, секција “English Club” под менторством Јелене Божовић, наставника енглеског језика, организовала је Дане Чарлса Дикенса како би обележила рођендан овог еминентног британског књижевника (7. фебруар).

Поред презентације коју су израдили Анђела Веселиновић III-3 и Валентина Новитовић I-5,  представљена је и Дикенсова биографија (Бојана Радуловић II-3), говорило се о Викторијанском добу (Анђела Веселиновић и Снежана Дамљановић III-3), а Ана Весовић II-3 и Валентина Новитовић изрецитовале су његову Божићну песму на енглеском и српском језику.  Ивона Петровић I-2 направила је необичан пано са словима Дикенсовог имена и у сваком слову подсетила на по једно дело из његовог опуса. Јелена Радовић I-5 и Сара Аћимовић I-3 урадиле су портрете овог свевременог књижевника и оживеле његов лик и визуелно.
Секција “English Club” наставља са обележавањем Дикенсових дана и ове недеље под менторством Вере Бошковић, такође наставника енглеског језика. Нешто више о овим активностима у данима који долазе.
Цела акција одржана је уз подршку библиотеке и стручну помоћ библиотекара - Ане Кратовац која је помогла наставницима и ученицима да обогате материјал за презентацију.
Подсећамо да у библиотеци можете изнајмити бројна Дикенсова дела као што су: Оливер Твист,  Мартин Чазлвит, Николас Никаби, Дејвид Коперфилд, Пиквиков клуб и друге.
Више фотографија погледајте овде.