Посета Калушког института

Датум: 16. Novembar 2015 09:04 Категорија: Достигнућа

Дана 26. и 27.10.2015. године основну и средњу школу у Ариљу посетили су наши драги пријатељи Петар Мењшиков и Јекатерина Мачехина, колеге са Катедре за развојну психологију Калушког института у Русији, с којом су наше школе ове године озваничиле сарадњу.

  

За остваривање сарадње заслужна је колегиница Марина Бенка која је припремила ученике из основне школе који су гостима упутили речи добродошлице на српском и њиховом матерњем језику. "Ја вас обожавам", ганут је био професор Мењшиков. Затим је уследила песма хора који је колегиница Бенка месецима вредно припремала. Након пријема у наставничкој канцеларији Основне школе одржано је уводно теоријско предавање о развоју психологије и различитим методичким приступима у настави.
Јекатерина Мачехина, асистент овог факултета, приликом те посете је одржала радионице са ученицима Средње школе на тему: "Моје телесно ја". Циљ радионица био је: адаптациjа сваког поjединца у групи, развоj психолошке навике комуницирања преко телесно орjентисаних вежби, да деца науче да прихвате себе, да се ослободе при успостављању контакта са другим особама, да науче да процењују осећања других особа.
Како је то изгледало погледајте на фотографијама и видео-снимцима: видео 1, видео 2, видео 3.