Свечана додела диплома

Датум: 21. Jun 2019 10:29 Категорија: Новости

У четвртак, 20. јуна у сали Скупштине општине Ариље организована је свечана додела диплома и сведочанства за ученике завршних разреда.
Директор школе - Братислав Ђорђевић најпре је поздравио све присутне ученике, одељењске старешине, запослене у школи, као и представницу Дома здравља Ариље, председницу фондације иницијалног фонда Др Микица Бојић и Микичине родитеље који већ трећу годину за редом присуствују овом догађају и испраћају нове генерације у велики свет науке, уметности и рада.

Одељењске старешине поделиле се документа и посебно истакле одличне ученике и носиоце Вукових диплома који су добили и посебне пригодне награде у виду књига.
Међу њима најистакнутији јесу: Димитрије Поповић, ученик генерације, носилац Вукове дипломе и учесник многих такмичења и наставних и ваннаставних активности. Њега у стопу прате Александра Савић, Милица Јовичић и Марија Божовић, све три кандидаткиње за ученика генерације. Директор школе ставио је акценат на чињеницу да Комисија за избор ученика генерације никада до сада није имала тако тежак задатак и због тога је одлучио да и ове три ученице додатно награди са по једном књигом о Немањићима.
Треба још напоменути и носиоце Вукових диплома: Исидору Софијанић, Милинка Шапоњића, Дарка Ђурића, Ђурђицу Јовановић, Јелену Лазовић, Ану Ћирковић, из гимназијских одељења и Ану Цвијовић из одељења финансијског администратора. Из одељења моделара одеће издвојене су ученице које су постигле одлучан успех: Ивана Радић, Рената Радојевић и Ивана Грујичић. 
Ове године свечаној додели диплома присуствовао је веома мали број ученика, јер је већина њих већ била на путу за престоницу због полагања пријемних испита. Ово је још једно сведочанство о квалитету и успеху наших ученика. Директор школе упутио им је свима речи жеље за успехом у сваком будућем подухвату и подсетио их да се однос између запослених у школи и њих тог тренутка не прекида, већ мења и да нам се у сваком тренутку могу обратити за помоћ или савет. 
Представница иницијалног фонда Јелисавета Лазић изразила је задовољство што је имала прилике да као директор културног центра сарађује са овом дивном генерацијом кроз представе и књижевне вечери које су често биле у организацији драмске у библиотечке секције. Сигурна је да би се и њен покојни друг Др Микица Бојић са поносом и радошћу овде обрео и био срећан што ће се међу оваквом генерацијом можда изградити његов прифесионални наследник. Награда фонда подељена је четворима најуспешнијих ученика: Димитрију Поповићу, Александри Савић, Милици Јовичић и Марији Божовић. Председница фонда посебно се захвалила директору школе, са којим је и раније сарађивала и без кога не би могла да прикупи информације какво благо умова се негује у нашој средњој школи. 

Још фотографија погледајте овде