Мени

НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Јун 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Наш матурант објавио збирку поезије

Датум: 27. Maj 2019 11:13 Категорија: Достигнућа

Један младић од свега 19 година напунио је синоћ биоскопску салу и држао пажњу публике више од сат и по времена. Промоцијом своје збирке поезије "Љубав и обест чивечја" кроз разговор са свима у публици показао је колико љубав мора бити изнад обести и како ће нас она све нахранити, учинити можда не изванредним песницима или мајсторима неког другог заната, али да хоће великим људима, светионицима и спаситељима човечанства.

Димитрије Поповић, матурант ариљске гимназије, свестран, елоквентан, духовит, харизматичан - много чиме би се имао похвалити, а опет га одликују изразита скромност и алтруизам. Није заборавио да помене ниједну особу која је макар и малим делом утицала на његово одрастање и стварање, иако је за све највише заслужан он сам. Проглашава се лењим, простодушно се изједначава са околином да им пружи осећај прихватања, пробуди у њима емоције и повеже са свима оно што једно биће чини човеком, а што је важније од било каквог рада и признања у било ком смислу. Оно што он годинама уназад ради далеко је од лењости. Осим што је изванредан ђак, врло активан у свим ваннаставним активностима, учесник је многих волонтерских акција у граду, омиљен међу вршњацима за које се здушно увек залаже, врло васпитан и увиђаван према старијима, свестан своје младости и дугог периода раста који му предстоји и захтева много рада и одрицања. 

Неизоставно је споменути и његове другарице - Јовану Стефановић која је урадила сјајне илустрације за Димитријеву збирку и Милицу Поповић, Ирену Вајовић и Сару Врањевац које се такође баве писањем поезије и активно учествују у културним активностима школе и града. Њих три су такође прочитале по једну од својих песма на молбу нашег младог песника који је на тај начин хтео да им изрази захвалност. 

Димитрије је понео бројне аплаузе и измамио мноштво искрених похвала, буру осмеха и чак и сузе од узаврелих емоција. Поредили су га са Бећковићем и Миљковићем, он је светло овог града, неко ко обећава и доказује да у младих још постоји онај жар за уметношћу, она истинска искра живота. 

Ми сви као школа, као чланови града и друштва Димитрију дугујемо велику захвалност за ово емотивно вече, за пробуђеност човечности и културе, за наду и веру у будућност. Желимо му да побере још много успеха и пробуди и одледи многа срца!