Мени

НАСТАВА НА ДАЉИНУ

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
https://www.rasporednastave.gov.rs/
https://rtsplaneta.rs/

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►Анкета

Да ли сте задовољни новим изгледом сајта?

да
не


Резултати

QR code


Календар

Јун 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери


ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕМО!

Администрација


Стубови културе града.

Датум: 24. Maj 2019 12:02 Категорија: Достигнућа

Чланак о раду наше школе изашао у Просветном прегледу. Комплетан садржај чланка прочитајте у наставку.Мешовита средња школа у Ариљу са правом носи име великог свеца - Светог Ахилија, по коме је и овај градић добио име.

Њени ученици, захваљујући свесрдном залагању наставника, стручних сарадника и директора школе - Братислава Ђорђевића, прете ндују да буду наследници чувених имена Ариља, као што су писац Добрило Ненадић, сликар Љубивоје Јовановић, недавно преминули глумац Бранко Вукајловић, песник Брана Петровић и други.

Ове школске године школа је учествовала на бројним такмичењима окружног и републичког нивоа, а међу њима се посебно истичу: Регионално такмичење Ученичких компанија где су наши ученици освојили прво и четврто место и приказале најбоље предузетничке идеје западне Србије, затим Републички фото-конкурс Друштава школских библиотекара Србије "Разгледница из школске библиотеке" на коме су две ученице гимназије наше школе освојиле прво и друго место, троје ученика пласирало се на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, једна ученица на Републичко такмичење из историје, екипа момака освојила је треће место на Републичком такмичењу у баскету "3 на 3", и најзад посебно истичемо Републичко такмичење Књижевна олимпијада на коме је наша ученица из јединог гимназијског одељења другог разреда освојила свих 20 бодова на тесту знања и томе је рангирана на прво место у конкуренцији од 137 младих познавалаца књижевности из целе Србије. 

Школа је организатор и бројних ваннаставних културних активности. Библиотечка и драмска секција сваке године град обрадују са макар по једном представом и неколико књижевних вечери. Школска библиотека има одличну сарадњу са народном библиотеком и културним центром Ариље, те им континуирано са својим ученицима помаже у реализацији њихових културних програма. Ове године седам чланова Новинарске секције наше школе имали су част да њихови радови буду одабрани за 19. број Зборника књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре издавача Српска кућа из Пожаревца. Секција је у Народној библиотеци Ариље организовала и пригодну промоцију својих младих талентованих песника на којој су учешће узели и њихови наставници запослени библиотеке. Најталентованији међу њима - Димитрије Поповић, ученик четвртог разреда гимназије, имао је част да му Народна библиотека објави и прву збирку поезије чија ће се промоција одржати 26. маја за Мајске дане културе у Ариљу. 

Ово је само парчић приказа сјајних успеха наших ученика и њихових ментора, а верујемо да ће се глас и њима надалеко и нашироко чути јер они су нада и понос не само нашег градића, већ и целе земље.