Поново прво место, а и четврто!

Датум: 01. April 2019 08:41 Категорија: Достигнућа

На Регионалном такмичењу југозападне Србије, одржаном у Крагујевцу 27.03.2019. године, Средња школа „Свети Ахилије“ Ариље је освојила прво и четврто место и тиме се са две екипе пласирала на Републичко такмичење.
 
  

Заједно са победницима осталих регионалних такмичења (југоисточна и централна Србија, Београд и Војводина), ови ученици ће се од 19. до 21. мајау Новом Саду борити за титулу националног победника и представника Србије на европском такмичењу најбољих ученичких компанија које ће бити одржано у јулу у Француској.
Средња школа „Свети Ахилије“ Ариље се ове године на регионалном такмичењу представила са четири ученичке компаније. Са овог такмичења, даље на национални ниво иду прва четири места, а наша школа је заузела чак два.
Прво место освојила је ученичка компанија Find Me“, коју чинеМилица Јовичић, Марија Божовић, Ђурђица Јовановић, Дарко Ђурић и Никола Никитовић, ученици IV4 одељења гимназије.
Ови ученици су направили програмирани уређај у виду беџа који омогућава повећану сигурност деци, старијим и инвалидним особама.
Четврто место је освојила ученичка компанија „DRONNT production“ у чијем саставу су ученице Тијана Ичелић, Неда Бошковић и Оливера Продановић из II3 одељења гимназије и Раде Вранешевић, Никола Тодоровић и Дарко Новитовић из II6 одељења електротехничар енергетике.
Ови ученици се баве продукцијом видео материјала на тему живота адолесцената.
Иста екипа ученика је формирала и представљала ученичку компанију „Shell Company“, која је направила „Шелка“, машину за љуштење различитих врста семенки и лешника.
Четврта ученичка компанија је „SEF“ у којој су ученици Давид Јојић, Никола Јаковљевић, Урош Савић и Предраг Илић из одељења II6, електротехничар енергетике.
Ова компанија се бави производњом рекламних „сигурносних привезака“, који функционално представљају „сеф“ за чување вредних ствари, али и рекламни детаљ по жељи наручиоца.
Ментор све четири компаније је Нада Стевановић.
Поменимо и то да ове ученике у међувремену очекује и републичко такмичење из социјалног предузетништва 17. маја у Београду, на коме је наша школапрошле године освојила прво место са екипом „Bricket Company“.
Честитке најбољим ученичким компанијама!