Свечана додела диплома

Датум: 19. Jun 2018 21:28 Категорија: Достигнућа

Осамнаести јунски дан у салу Скупштине општине Ариље донео је несвакидашњи звездани сјај. Не, не говоримо о науци необјашњивим сударима у космосу, нити о паду метеора. Истина јесте у питању један велики прасак, али он не потиче из свемира. Звездице завршних разреда средње школе „Свети Ахилије“ Ариље овде су трепериле, и поред великог подухвата за једног од скора пунолетног грађанина – завршетка средњег школовања, неки од њих бацали су ватромете бројних других успеха.
 

Поносни директор школе Ранко Давидовић поздравио је матурнате 63. генерације. Сви ви сте део ове школе, део нас и то је део који ће остати нама сигурно, а и вама у лепом сећању, рекао је. Он је уручио награде најбољима: ученицима са одличним успехом и примерним владањем у школској 2017/18. години, ученицима са одличним успехом 5.00 у завршном разреду, Вуковцима и ученицима који су постигли изузетне резултате на такмичењима.
Генерација '99 изнедрила је блиставе звезде чији ће сјај остати да пламти у окриљу наше школе, а међу њима посебно су се истакли: Урош Јовановић, Давид Ивановић, Олга Масларевић, Софија Ђокић, Жарко Цветић који је понео и „титулу“ ученика генерације и два младића који од бројних награда зацело могу да започну попуњавање једне лепе приватне библиотеке – Дарко и Марко Радуловић. Било је ту и још много других успешних ученика, подугачак је списак за један новински чланак. Свима њима исказујемо искрене честитке и желимо да у будућем раду и даље постижу тако високе резултате.

 

Дарко и Марко Радуловић, матуранти одељења IV2 награђени су и са два лаптопа једне градске IT-компаније, која је такође обећала да ће им омогућити запослење при завршетку вишег школовања. Но, те награде и мала библиотека књига које су добили за успехе у школи и на такмичењима, нису све од сјаја којим су ови момци блистали. Иницијативни Одбор за оснивање фонда „Др Микица Бојић“ одлучио је да ове године награду уручи управо њима двојици. Јелисавета Лазић, председник Иницијативног одбора, испричала је нешто о свом преминулом другу из клупе, доктору Микици Бојићу, изванредном педијатру кога по дорбу памте како школски другови, тако и, сада нека већ одрасла, деца – пацијенти, њихови родитељи, суседи, познаници. Свима је он добро чинио и несебично се давао. Тешко је задржавала сузе и она, и Микичини родитељи који увек присуствују додели награда. Ипак ово би требало да буде један срећан тренутак за момке који ће сигурно наставити да буду још успешнији,  а остати тако добри, пожртвовани људи, понос своје породице, али и наше школе и читавог града. Сузе радоснице једино није могла да обузда поносна мајка браће Радуловића.

Уследиле су и доделе диплома о завршеном разреду које су својим одељењима уручиле одељењске старешине: Милун Вукотић, Јасмина Павловић, Нада Стевановић, Руђер Бошковић, Спасоје Радовић и Милан Јаковљевић.
И овај 63. пут, како реч Вук: исто то, само мало другачије, а у том малом трепти једна велика посебност, ту су скривени делићи слагалице која ће за не тако много времена бити слика света.