Посета министра за иновације и технолошки развој

Датум: 06. Decembar 2017 08:21 Категорија: Новости

Дана 04. децембра 2017. године у склопу своје посете Ариљу, Министар за иновације и технолошки развој господин Ненад Поповић је посетио и нашу школу, а која је и дефинисана и предвиђена кроз његов протокл, а у договору са председником скупштине Ариље господином Драгишом Терзићем и директором школе Ранком Давидовићем.
 

Разлог посете је веома запажен рад и успех наших ученика у раду кроз добровољну и ваннаставну активност која се заснива предузетничком дару и њиховим идејама у Ученичким компанијама, кроз који су ученици заједно са својим професорима менторима усвајали неопходна знања, вештине и компетенције потребне за започињање сопственог бизниса, или за успешно проналажење запослења.
Управо, о раду школе и о раду Ученичких компанија и њиховим успесима, Министра господина Ненада Поповића је информисао директор школе, а практичан приказ и презентацију успешности свог рада су приказали наши ученици Милица Пајевић, Софија Ђокић, Олга Масларевић, Лазар Недељковић и Милан Бркић заједно са својим наставником ментором у последњих шест година Надом Стевановић.
Све оно што су ученици радили у предходних десет година налази се у специјалном простору који је и намењен ученицима, а који је уједно и „музеј“ ученичких производа и признања које су ученици остварили на такмичењима.
Министар је био веома задовољан са оним што смо приказали и обећао помоћ кроз изградњу јеног иновационог центра, технолошког парка у оквиру школе, који ће служити надареним, а свим оним ученицима којима је наука и тенолошки развој приоритет, у Ариљу, а и ближем и ширем окружењу.
Све похвале и честитке за овај сјајан успех! Само наставите тим путем.


Видео снимке погледајте ове: видео 1видео 2