Школски бенд подржао музичко-поетско вече Међуопштинске организације Савеза слепих Србије Ужице

Датум: 11. Decembar 2015 09:43 Категорија: Новости

У четвртак , 26. новембра у Соколском дому Ариље Народна библиотека Ариље организовала је Музичко-поетско вече Међуопштинске организације Савеза слепих Србије Ужице. Као подршка њиховом програму,наступиле су Основне школе из Латвице и Ариља, као и Средња школа Свети Ахилије Ариље.

Чланови Савеза слепих публици су се представили поетским и музичким програмом. Посебно инспиративна била је рецитација Будимке Тошић њене ауторске песме Сунце на прозору. Песникиња нам је овом песмом показала како се, и поред физичког недостатка који би друге можда спутао и изазвао душевно потонуће, радује малим стварима и да није изгубила вољу за животом, и шаље надахнуту поруку: Радујте се јер сви у себи чувамо скривено благо. Срећа је у нама, исто као и несрећа. Ми бирамо коју ћемо дотаћи.

 Доћи ће време када ћеш залуд/ Погледом тражити овај зрак./ Нестаће сунца са твог прозора/ И биће мрак,само мрак.

Својим стиховима поручује да се треба радовати малим стварима док су ту, јер када их више не буде, схватићемо њихову праву вредност.
Поред Будимке Тошић,наступили су и Драган Поповић, Перо Савчић и Љубинка Тошић.

Као представник наше школе, наступио је школски бенд, који је основан 9. априла 2014. године на иницијативу ученика у оквиру Библиотечке секције и редовно прати све наступе у организацији школе.

Чланови бенда: Радош Милићевић, Вуле Стефановић и Ђурђе Ђуковић извели су песму Wicked game, Криса Ајзака, комбинујући звуке гитаре и клавира уз заједничку певачку пратњу.

Догађају је присуствовала и Драгана Дучић, председница Међуопштинске организације Савеза слепих Србије-Ужице, која је основана 28. септембра 1954. године и тренутно окупља 136 чланова из општина Чајетине, Ариља, Пожеге и Ужица.

Циљ овог догађаја био је да схватимо да и особе са физичким недостацима треба да буду део друштва, као и то да и они имају таленте и да могу да учествују у нормалном, свакодневном животу.

За Витезове
Јована Стефановић