Знањем против интернет предатора

Датум: 19. Novembar 2015 14:29 Категорија: Новости

У четвртак, 19. новембра Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије - Доротеј у оквиру пројекта Сто школа за детињство без бола у просторији школске кухиње Основне школе "Стеван Чоловић" у Ариљу организовало је свечану трибину

ЗНАЊЕМ ПРОТИВ ИНТЕРНЕТ ПРЕДАТОРА
 

 

Трибину је отворила директорка Народне библиотеке Ариље - Јелисавета Вељовић и представивши предавача Владу Арсића, новинара, истраживача, писца и аутора бројних документарних филмова и серијала, који је кроз нис илустративних прича указао на бројне злоупотребе којима млади могу бити изложени на друштвеним мрежама, на потенцијалне опасности, на такозване интернет-предаторе, односно на трговце белим робљем, педофиле и на све остале предаторе који врбују децу путем интернета. Арсић је издао две књиге које обрађују ову тематику -Армагедон и Лопатање ђавола.

Трибину је посетило двадесет осам ученика наше школе гимназијских и електро одељења свих разреда у пратњи стручне сараднице-библиотекарке - Ане Кратовац. Сви остали заинтересовани ученици, наставници, родитељи и грађани Ариља, трибину су могли да послушају истог дана у 16ч у сали Соколског дома. У овом термину предавање је посетило четрдесет ученика другог и трећег разреда економске школе са својим предметним наставницима Иваном Ћирјаковић и Милуном Вукотићем.

Књигу Лопатање ђавола можете изнајмити у школској библиотеци СШ "Свети Ахилије" Ариље. 

Видео снимке са предавања погледајте овде: видео 1, видео 2
Фотографије погледајте овде.