Посета Народној библиотеци и Народном позоришту у Ужицу

Датум: 07. Novembar 2015 14:06 Категорија: Новости

У уторак, трећег новембра 2015. двадесет ученика СШ „Свети Ахилије“, у пратњи Ане Кратовац, стручне сараднице-библиотекарке; Весне Аћимовић, професорке српског језика Весне Аћимовић и Момчила Димитријевића, представника Народне библиотеке Ариље посетило је Народну библиотеку и Народно позорише у Ужицу.

  

Приликом посете библиотеци, средњошколци су научили о њеном историјату, обишли завичајно и одељење за одрасле, и посетили изложбу намењену слепим лицима. Особље библиотеке је било веома љубазно и услужно, а ученицима се највише допала изложба.
На репортоару Народног позоришта била је представа „Дошљаци“ по роману Милутина Усковића у режији Александра Саше Лукача. Улоге играју Вадихин Пелић, Биљана Здравковић, Немања Јовановић, Игор Бојовић, Ивана Павићевић, Дивна Марић, Драгана Врањавац и Слободан Филиповић. Ова трагикомична драма, која се бави односом мушкарца и жене, провинције и Београда, сиромашних и богатих, Србије и Европе, ученицима се много свидела (да се не би понављало „веома допала“), који се већ радују следећој посети позоришту.

Фотографије можете погледати овде.
 
За Витезове: Милица Јовановић