Плантагенет - шампиони

Датум: 21. Maj 2016 00:46 Категорија: Достигнућа

Ученичка компанија „Плантагенет” из Средње школе „Свети Ахилије“ у Ариљу освојила је прво место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија одржаном  у Београду у понедељак 16.  и  уторак 17. маја. Ови ученици се у оквиру своје компаније баве производњом еколошких комплета за органско узгајање зачинског биља и чајева кућним условима.

У понедељак 16. маја на продајном сајму у тржном центру Делта Сити, 20 ученичких компанија је изложило своје производе и  услуге широј јавности. Петочлани жири је оцењивао вештине и јединственост понуде ученика.
Годишња церемонија доделе награда за допринос и заслуге у развоју предузетничког образовања  у Србији одржана је 17. маја у Клубу посланика на Дедињу,  где су претходно све ученичке компаније презентовале свој производ   и бизнис планове  жирију као и многобројним преставницима јавног и приватног сектора, пријатељима и партнерима Достигнућа младих.
Сагледавши све ученичке компаније, жири је одлучио да наши  „Плантагенет  шампиони“ представљају  Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компанија koje ће бити одржано у јулу ове године у Луцерну у Швајцарској. Ученичка компанија је основана октобра  2015. године. Освојивши прво место на регионалном такмичењу, компанија се пласирала у финале националног такмчења и поново освојила прво место са екипом коју чине: Марија Миливојевић, Лазар Стојић, Мирослав Павловић, Милица Стјепановић и Јелена Миливојевић.

Ментор ученичке компаније је Нада Стевановић.