Друго место за нашу школуна Сајму виртуелних предузећа

Датум: 09. Maj 2016 13:32 Категорија: Достигнућа

 Сајам виртуелних предузећа одржан је у Дому културе у Чачку у уторак 26. априла 2016. године. На сајму су учествовала следећа виртуелна предузећа: Tom&Jerry (Економска школа Чачак), Cookie (Економска школа Чачак), АС Спорт (Економско-трговинска школа Пријепоље), Сафир (Економска школа Чачак), АДО Будућност (Економска школа Чачак), Honey story company (Средња школа „Свети Ахилије“ Ариље), VisualX (Економска школа Чачак), Teaera (Економска школа Ужице), Cherry (Економска школа Чачак), Дионис (Економска школа Чачак), Колачко (Економска школа Чачак), Еко банка (Економска школа Чачак), Канафа (Економска школа Ваљево), Montebella (Економско-трговачка школа „Књаз Милош“ Горњи Милановац), Брашњава дружина (Економска школа Чачак).

  

Централна Виртуелна Банка је имала свој штанд преко којег су виртуелна предузећа обављала послове платног промета у току сајма.
 Сајам виртуелних предузећа отворио је директор школе Владан Ницовић и пожелео успешно пословање. Након тога присутним учесницима се обратио руководилац Школске управе ВладанСеизовић који је истакао значај оваквих манифестација у циљу представљања квалитета рада школе. Горана Танасковић, представник Привредне коморе, која учествује као жири на сајму већ четврти пут за редом, истакла је да је квалитет сајамског пословања из године у годину све бољи. 
 Након свечаног отварања, почело је сајамско пословање, а комисија је кренула у реализацију свог не тако захвалног задатка, оцене виртуелних предузећа у 5 такмичарских категорија.
Сваки посетилац сајма добио је вредносну платну картицу од 50.000 динара. Подељено је око 400 платних картица.Виртуелна предузeћа су се максимално трудила да посетиоце привуку да тај новац потроше баш код њих. На различите  начине су ученици привлачили купце па су служили своје производе, организовали наградне игре и делили поклоне. 
 Од 12 до 13  часова одржане су презентације свих виртуелних предузећа које су ученици унапред припремили  у Powerpointu.
 Виртуелно предезеће из наше школе „Honey story company“освојило је друго место у категорији документације. Ученици који су ишли н атакмичење су Невена Бркић, Катарина Перовић и Милан Поповић.Због запаженог учешћа на Сајму виртуелних предузћа у Чачку добили смо позив и на Интернационални сајам предузећа који се одржава у Ужицу 10.маја 2016.године.