Савиндан 2016. године

Датум: 27. Januar 2016 18:34 Категорија: Новости

Као и сваке године у Средњој школи "Свети Ахилије" извршен је обред сечења славског колача. То је учинио старешина Цркве Свети Ахилије, отац Драган Стевић заједно са ђаконом Младеном Миливојевићем. У обреду су учествовали директор школе Ранко Давидовић, наставници и ученици школе, пријатељи школе и родитељи ученика.


На свечаности поводом прославе Светог Саве, школске славе, у СШ "Свети Ахилије" додељене су  и награде најбољим ученицима учесницима Светосавских конкурса. Награде учесницима конкурса су биле свечане дипломе и књиге.

На Светосавском конкурсу за најбољу изговорену беседу на тему "Свети Ахилије - пастир добри и учитељ праве вере", поводом 55 година од настанка СШ "Свети Ахилије",  прво место је освојио ученик  Димитрије Поповић из одељења I-3.

На конкурсу за најбољу презентацију (плакат, апликацију) на  горенаведену тему прво место је освојио Новица Павловић, ученик одељења IV-2,  друго место je освојио Mарко Радуловић из II-2, а треће место Дарко Радуловић, ученик одељења II-2.

На конкурсу за најбољи ликовни рад на тему "Свети Ахилије - пастир добри и учитељ праве вере" прво место je  освојиo ученик Лазар Стојић (IV-4), a друго место  Вуле Стефановић из одељења IV4.

После доделе награде најбољим учесницима Светосавских конкурса, најбољи беседник Димитрије Поповић изговорио је награђену беседу, одломак из житија Светог Ахилија.

Фотографије са прославе погледајте овде.